Lavanda, culoarea anului 2023. Ce simbolizează această nuanță și ce piese vestimentare trebuie să ai în garderobă anul viitor

Lavanda ne duce instant cu gândul la regiunea Provence, iar din acest motiv o asociem cu diferite stări, precum liniște, căldură și delicatețe. Află ce semnifică această culoare și aruncă o privire la ținutele care vor fi în tendințe anul viitor.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Lavanda, culoarea anului 2023. Ce simbolizează această nuanță și ce piese vestimentare trebuie să ai în garderobă anul viitor
Lavanda, culoarea anului 2023. Sursa foto: Shutterstock

Foarte asemănătoare cu very peri, culoarea anului 2022, lavanda vine cu o notă de seninătate datorită nuanței sale blânde. Lavanda în nuanțe liniștitoare de violet a fost desemnată de către experții în tendințe WGSN ca fiind culoarea anului 2023.

Institutul Pantone are însă altă părere: culoarea anului 2023 este Viva Magenta. Citește aici mai multe despre simbolistica acestei nuanțe.

Chiar și așa, merită să analizăm puțin alegerea lavandei. Experții spun că starea noastră de spirit poate fi îmbunătățită prin includerea acestei culori în ținutele de zi cu zi. Printre numeroasele nuanțe pastelate deja existente în garderobele noastre, culoarea lavandei dorește să-și facă simțită prezența și să te pună în centrul atenției prin nuanța sa spectaculoasă și în tendințe.

Lavanda – ce semnificație are această culoare

Lavanda este acea culoare care posedă cu siguranță un simbolism aparte. Iată semnificația și psihologia din spatele acestei culori:

  • Feminitate

Această culoare are legături puternice cu feminitatea. Este o culoare emoțională care are capacități uluitoare de calmare. Totodată, este strâns legată de intuiție și mister, fiind asociată cu caracterul unei persoane introvertite, care visează cu ochii deschiși sau se complace în gândirea profundă și spirituală.

  • Tinerețe și vitalitate

Lavanda reprezintă partea neatinsă de oboseală și necazurile anilor, care păstrează vigoarea și vitalitatea tinereții. Datorită asocierii sale cu primăvara, culoarea lavandei conferă un început optimist al noilor etape din viață.

  • Puritate

Datorită proprietăților medicinale de care dispune floarea de lavandă, culoarea cu același nume este asociată mental cu vindecarea, relaxarea, curățenia și puritatea. Culoarea lavandei încurajează calmul și oferă o liniște aparte minții, fiind utilă atât pentru autoreflecție, cât și pentru invocarea unei stări de relaxare/meditație.

Ținute la modă în culoarea lavandei

Designerii din întreaga lume promovează culoarea lavandei în combinație cu alb, negru, alte pasteluri și diverse culori contrastante. Putem crea însă și ținute formate în totalitate din această culoare. Iată 5 dintre cele mai în vogă ținute în culoarea lavandei.

1. Folosește culoarea lavandei într-o ținută simplă, dar șic

Nu poate fi nimic greșit într-o ținută formată dintr-un tricou în culoarea lavandei și o pereche de blugi. Culoarea lavandei în combinație cu cea a blugilor se potrivește de minune datorită nuanțelor de albastru. Nu ezita să porți o astfel de ținută în momentele de grabă lipsite de inspirație.

2. Pantalonii în culoarea lavandei nu dau niciodată greș

Fără îndoială ar trebui să-ți achiziționezi o pereche de pantaloni de culoarea lavandei în cazul în care aceștia lipsesc din garderoba ta. Oferă o feminitate aparte și pot fi asortați ușor cu un top sau tricou alb și câteva accesorii care să adauge o sclipire finală ținutei.

3. Sacou în culoarea lavandei în ținute smart-casual

Ca și în cazul primei ținute, culoarea lavandei se potrivește de minune cu nuanța blugilor. De data aceasta poți încerca o ținută ceva mai sofisticată. O pereche de jeanși, un top negru și un sacou de culoarea lavandei nu vor da niciodată greș, ba chiar vor reuși să întoarcă multe priviri asupra ta. Încearcă această ținută smart-casual și oferă-i o notă proprie prin accesorizarea ei.

4. Ținute îndrăznețe full lavandă

Poate una dintre cele mai feminine ținute de până acum, costumele în culoarea lavandei pot deveni printre cele mai preferate piese vestimentare. Accesorizată corespunzător, o astfel de ținută poate fi purtată la multe evenimente importante din viața ta.

5. Rochii feminine în culoarea lavandei

O astfel de piesă vestimentară nu ar trebui să lipsească sub nicio formă din garderoba unei femei, mai ales anul viitor. Nu ezita să incluzi în garderoba ta o rochie în culoarea lavandei, pentru a fi în ton cu moda și pentru a face furori la fiecare eveniment la care îți faci apariția.

Surse: Storiesviews, Colorpsihology

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being