15 semne că ai grave probleme cu igiena

  • Publicat:
  • Actualizat:

Probleme cu igiena? Poate tu nu-ți dai seama, dar cei din jurul tău pot depista imediat că ești certat cu apa și săpunul. Vezi mai jos 15 semne care te pot da de gol!

Simți o peliculă pe dinți

Acea peliculă galbenă este placă bacteriană în stadiu incipient, pentru că ai cam uitat să mai folosești periuța și pasta de dinți de câteva zile. Ar fi timpul să te speli pe dinți!

Porți tricouri pătate de transpirație

Unii sunt atât de neglijenți cu igiena încât poartă tricouri nespălate, urât mirositoare, transpirate, cu pete foarte inestetice gălbui la subraț. Asta poate fi din cauza faptului că nu se spală pe ei înșiși prea des sau pentru că nu își spală hainele corespunzător. Să nu credeți că treaba asta nu va fi sesizată de cei din jur. La duș!

Prietenii se oferă mereu să îți dea gumă de mestecat

Iar asta nu din generozitate, ci pentru că îți miroase gura îngrozitor, ca urmare a faptului că, din nou, nu ești prieten cu periuța și pasta de dinți. Sigur, poate fi și o carie implicată în treaba asta (sau o shaorma cu de toate), dar de cele mai multe ori halitoza e consecința spălatului incorect (și rar) de dinți.

Ai părul unsuros

Nu, nu vorbim despre părul gras cu care și cei mai stricți cu igiena dintre noi avem de-a face uneori, ci despre „podoaba capilară” murdară din cauza faptului că te speli rar pe păr. Plus că și miroase, mai apare și mătreața în peisaj. Remediază problema!

Ai permanent coșuri pe față

Sigur că acneea e deseori o consecință a exploziei hormonale din adolescență, din timpul sarcinii sau, de ce nu, de la menopauză. Dar sunt și situații când coșurile nesuferite pot persista ca urmare a igienei incorecte, mai precis a spălării pe față „din an în Paște”, favorizând astfel acumularea de mizerie și celule moarte pe piele și înfundarea porilor. O altă explicație a coșurilor persistente este lenjeria de pat spălată… doar de sărbători.

Ai unghiile murdare

Când cureți nuci sau vii de la plivit roșiile în grădină, ai o scuză pentru faptul că unghiile tale arată dizgrațios. Dar dacă nu faci nimic, la propriu, și totuși ai negru sub unghii, poate ar fi cazul să te mai speli pe mâini, să îți tai unghiile și, poate, să folosești și peria de unghii.

Prietenii nu prea te vizitează

Sau, dacă o fac, stau foarte puțin timp și îți cer să deschizi o fereastră. De ce?, te întrebi. Păi, s-ar putea ca în casa ta să miroasă îngrozitor, de exemplu, pentru că nu faci curățenie decât la ocazii speciale, îți lași hainele murdare pe unde apuci, vasele stau teanc în chiuvetă și nu prea știi ce e acela mop sau săpun de toaletă.

Răcești des

Problemele cu igiena se pot reflecta și în starea ta de sănătate. Dacă răcești des sau ai febră, s-ar putea ca sistemul tău imunitar să dea rateuri, pentru că probabil te-ai infectat cu vreun virus sau vreo bacterie ca urmare a faptului că nu te-ai spălat pe mâini și le-ai dus apoi la gură, nas sau ochi.

Îți apar des bube în jurul ochilor

Sau urcior, cum vrei să-i spui. Iar asta tot din cauză că nu te speli pe mâini sau poate pentru că nu îți speli regulat lenjeria de pat sau pentru că îți lași periuțele de machiaj nespălate cu lunile sau pentru că folosești mascara expirată de vreo… 3 ani.

Oamenii evită să stea aproape de tine

Dacă un coleg de muncă vrea să îți spună ceva important față în față, dar preferă să stea la distanță de tine (lucru indicat de altfel în perioada asta, pentru că așa prevenim transmiterea coronavirusului), e posibil ca mirosul tău respingător să fie de vină. Fie al gurii, fie al hainelor, fie al tău ca întreg. Nu vrei să capeți porecla „Sconcsul”, așa-i? Așa că mai mare atenție cu igiena!

Primești mereu cadouri care constau în produse de îngrijire corporală

Un deodorant, un săpun, poate un antiperspirant? Sau poate mai multe perechi de șosete, ca să le schimbi mai des? Dacă primești astfel de cadouri, e cazul să-ți pui un semn de întrebare în privința igienei corporale!

Iubita/iubitul nu mai vrea să facă sex cu tine

Alertă maximă! Problemele cu igiena sunt moartea pasiunii într-un cuplu. Cum îți poți închipui că iubita ta va încerca măcar să se apropie de tine, dacă tu porți șosetele de acum trei zile, nu te-ai mai spălat pe dinți de nici nu mai știi când, iar lenjeria intimă e…

Prietenii nu te îmbrățișează

„Felicitări pentru promovare!”, dar de la distanță, fără îmbrățișări, fără pupături! Oamenii simt nevoia în mod firesc să îmbrățișeze o persoană care suferă sau, din contră, care e foarte fericită, cum ar fi de exemplu momentul măririi salariului. Dar dacă preferă să te felicite sau să te consoleze de la distanță, s-ar putea ca nu coronavirusul să fie de vină, ci faptul că miroși urât.

Subiectele de discuție cu prietenii se axează doar pe igienă

„Hei, eu fac duș în fiecare zi, mă spăl pe cap o dată la două zile, folosesc produsul cutărică etc.” – sună cunoscut? Dacă alte subiecte de discuție nu mai ai cu prietenii tăi, înseamnă că aceștia s-au cam săturat să îți ascundă adevărul, anume că ai probleme cu igiena, și încearcă să îți inducă subtil ideea că „amice, mai spală-te”.

Când mașina de spălat nu-și mai face treaba

Când ți-ai spălat ultima dată hainele purtate? Ai obiceiul să porți zi de zi același tricou cu imprimeu funny, dar uiți că mai trebuie și spălat? Dacă, într-un final, ți-ai amintit la ce e bună mașina de spălat, dar mirosul greu persistă în hainele „proaspăt” spălate, înseamnă că… e timpul să-ți schimbi garderoba. Purtatul hainelor murdare zile în șir poate duce la îmbibarea transpirației în fibra acestora, așa încât nici cea mai performantă mașină de spălat și nici cel mai scump detergent nu vor mai reuși să-ți aducă tricoul acela preferat într-o condiție decentă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”