Arbutina, ingredientul care te scapă de hiperpigmentarea pielii

Arbutina este încă un ingredient minune pe care să-l introduci în rutina de îngrijire, dacă te confrunți cu hiperpigmentarea pielii.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Arbutina, ingredientul care te scapă de hiperpigmentarea pielii
Arbutina, ingredientul care te scapă de hiperpigmentarea pielii

Alături de acnee și riduri, hiperpigmentarea este una dintre cele mai comune probleme de piele din întreaga lume. Dacă te-ai confruntat cu petele provocate de acnee sau apărute în urma expunerii la soare, cu siguranță ești familiarizată cu vitamina C și niacinamidele, două ingrediente care oferă luminozitate pielii. Însă, pe lângă acestea, mai există o opțiune potrivită tuturor tipurilor de piele- arbutina.

Arbutina este un ingredient care oferă luminozitate și care oferă rezultate impresionante. De asemenea, se regăsește în câteva seruri și cel mai probabil nici nu aveai idee de acest aspect. Pentru a înțelege mai bine cum funcționează, iată ce este arbutina, de ce este eficient acest ingredient și cum să-l introduci în rutina de îngrijire.

Ce este arbutina?

Arbutina este un ingredient natural care oferă luminozitate și este derivat din pere și grâu și care mai poate fi produs și sintetic. Arbutina nu inhibă producția celulelor pigmentare, motiv pentru care este o alternativă excelentă pentru a oferi luminozitate pielii. De asemenea, este important de știut că înainte, FDA a propus în 2006 să baneze cremele care conțineau hidrochinonă. Acesta este un alt ingredient folosit pentru albirea pielii. Acest lucru a avut loc deoarece studiile arătau că are efect cangerigen odată ce este administrat oral.

Din acest motiv,  este mai sigură și mai eficientă față de alți ingredienți.

Beneficiile pentru piele

Arbutina poate ajuta la deschiderea petelor închise la culoare și a celor produse în urma expunerii la soare, dar și prevenirea lor. Similar altor ingrediente, precum vitamina C, arbutina este instabilă la căldură, motiv pentru care trebuie să ai mare grijă cum și unde depozitezi produsul.

Pentru rezultate optime, arbutina poate fi folosită atât dimineața, cât și seara în rutina de îngrijire a pielii. De asemenea, se poate folosi alături de vitamina C, niacinamide sau acid glicolic. Pentru a vedea îmbunătățiri ale aspectului pielii și pentru a ameliora hiperpigmentarea este nevoie de 8-12 săptămâni.

Efecte adverse

Arbutina este sigură pentru orice tip de piele însă, înainte de a folosi acest ingredient, se recomandă totuși testarea lui, în special dacă ai tenul sensibil. Pot apărea reacții alergice precum roșeață, mâncărime sau senzație de arsură.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Cum se desfășoară un implant de fese
Cum se desfășoară un implant de fese
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân