Cum se desfășoară un implant de fese

Chirurgul estetician Călin Doboș explică în ce constă operația de implant de fese, o operație dorită de unele persoane nemulțumite de aspectul zonei dorsale
  • Publicat:
  • Actualizat:

Pare un moft, dar pentru unele persoane aspectul zonei dorsale este important și încearcă prin diverse exerciții specifice la sala de sport să lucreze mușchii, să poarte lenjerie specială sau chiar haine ce ridică musculatura dorsală. Pentru alte persoane, implantul fesier este soluția perfectă. Am stat de vorbă cu dr. Călin Doboș, chirurg estetician, despre operația de implant de fese.

CSÎD: Ce motive au oamenii să nu fie mulțumiți cum arată partea dorsală?

Dr. Călin Doboș: Evident, proiecția! Să nu fie o proiecție antero-posterioară, să nu fie bombat suficient. Al doilea lucru ar fi, la femei mai ales, să existe un bazin prea îngust, raportat la umeri. Bazinul prea îngust raportat la umeri – un alt motiv de nemulțumire cu privire la posteriorul femeilor.

Bazinul prea îngust raportat la umeri – un alt motiv de nemulțumire cu privire la posteriorul femeilor

CSÎD: Cum se desfășoară consultațiile de dinaninte de implantul fesier?

Dr. Călin Doboș: Fiecare medic are un stil propriu de a face consult. Unii prezintă doar lucrurile bune, alții prezintă și potențiale riscuri, e o chestiune de opțiune – de cât de cinstit ești cu pacientul/pacienta, de cât de mult dorești să-l operezi și cât de mult dorești să-l informezi înainte. Vorbind despre mine, mie îmi place să informez complet și complex în privința asta, în așa fel încât persoana care ia decizia de a se opera să știe tot ce o așteaptă în viitor atât bine, cât și mai puțin bine și să fie pregătită. E important, pentru că dacă survine o potențială complicație, ai un partener și rezolvi problema. Dacă se sperie, nu prea ai cu cine să mai vorbești. Așa că, eu cred că succesul constă în informarea complexă a pacientului / pacientei, înainte de intervenție.

Informați-vă corect și complet înainte de orice procedură chirurgicală

 CSÎD: Ce trebuie să știe pacientul?

Dr. Călin Doboș: Pacientul trebuie să știe că este o intervenție chirurgicală și toate intervențiile chirurgicale necesită o perioadă de vindecare, covalescență, o perioadă de repaus de la sport, o perioadă de protejare a zonei operate evident, dar ca în final, va obține un rezultat care majoritar statistic va fi unul frumos, de care poate beneficia o perioadă lungă de timp. Legat de implantul fesier, poate că ar fi bine de spus faptul că poate fi aplicat peste mușchi sau intramuscular. Și varianta submusculară de fapt este tot o varianta intramusculară, dar profundă. Întrebarea ar fi: să fie acoperit de mușchi sau să nu fie? Dacă este acoperit de mușchi e mai bine, e mai natural, nu se văd așa bine marginile implantului, dacă este peste mușchi, atunci în timp, devine vizibil și riscul de rotire și de pierdere a rezultatului inițial e mai mare, așa încat recomand clar metoda cu acoperire de mușchi.

Operația de implant fesier – cum se desfășoară?

CSÎD: Cum se desfășoară în sine implantul fesier?

Dr. Călin Doboș: Operația de implant fesier se desfășoară în felul următor: incizia se face între fese, în șanțul dintre fese, sus. Nu se mai practică incizie sub fesă, pentru că cicatricea rămâne la vedere. Asa cum am spus – prima oară aceasta s-a practicat în anii 1969-1970. Apoi, prin incizia respectivă, se intra în mușchiul fesier mare, se creează un buzunar, o cavitate în care apoi se introduce implantul, iar în final se sutureaza. Intervenția durează între 1-2h, depinde de mărimea implantului, de anatomia persoanei respective. Anestezia folosită este generală, anestezie cu sedare, cu intubație, nu contează, toate sunt anestezii generale. Pacientul trebuie să doarmă, evident. Este destul de traumatizant pentru o anestezie locală.

Dr. Călin Doboș, chirurg estetician

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân