Poate acupunctura să reducă ridurile?

  • Publicat:
Poate acupunctura să reducă ridurile?

Acupunctura câștigă popularitate în calitate de tratament cosmetic, cu vedete precum Gwyneth Paltrow care o promovează pe Instagram. 

În timpul unui tratament, ace foarte subțiri sunt introduse în piele pentru a crea o „microtraumă” care semnalează celulelor de vindecare ale organismului să producă elastină și colagen.

Deși baza științifică a beneficiilor acupuncturii cosmetice este limitată, un studiu coreean de dimensiuni reduse a constatat că, după cinci sesiuni de tratament, participanții au prezentat o îmbunătățire semnificativă a elasticității faciale. 

În medicina chineză, acupunctura tratează o problemă a pielii concentrându-se asupra modului în care sistemul respirator sau digestiv afectează pielea, precum și asupra uscăciunii locale și inflamației care o afectează direct. 

Acupunctura facială are trei beneficii cheie:

  • În primul rând, poate viza mușchii slăbiți și căzuți și să îi ajute să se strângă și să se tonifieze.
  • În al doilea rând, stimulează producția de colagen și elastină pentru a estompa ridurile și a promova fermitatea pielii.
  • În al treilea rând, acele ultra-subțiri și nedureroase cresc circulația sângelui în zona feței, având ca efect un aspect radiant din interior. 

În timp ce efectele acupuncturii cosmetice sunt cumulative (colagenul poate avea nevoie de câteva săptămâni să se formeze), o singură sesiune este suficientă pentru a stimula hidratarea și strălucirea.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân