Acupunctura, remediu pentru problemele respiratorii

Conform ultimelor cercetări elaborate în Japonia, un tratament pe bază de acupunctură - timp de trei luni - a îmbunătăţit starea unor pacienţi care sufereau de probleme respiratorii produse de boli pulmonare cronice.
  • Publicat:
Acupunctura, remediu pentru problemele respiratorii

Conform ultimelor cercetări elaborate în Japonia, un tratament pe bază de acupunctură – timp de trei luni – a îmbunătăţit starea unor pacienţi care sufereau de probleme respiratorii produse de boli pulmonare cronice.

Încă incomplet, studiul a demonstrat totuşi că tratamentul alternativ poate avea aceleaşi beneficii ca medicamentele clasice, susţin şi cercetătorii englezi, siguri că această metodă de relaxare va îmbunătăţi calitatea vieţii, în general, şi în ceea ce priveşte problemele respiratorii, în particular.

“Se pare că acupunctura relaxează toate grupele de muşchi din jurul peretelui toracic (…)ceea ce este absolut în concordanţă cu ceea ce organismul nostru face în mod normal„ a declarat profesor doctor George Lewith, de la “Universitatea Southampton” din Anglia.

 

Sursa: reuters.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”