Secretele corpului fit de la Laura Cosoi GALERIE FOTO

Cu un chip angelic şi un trup de invidiat, Laura Cosoi este una dintre vedetele care ştiu că nu doar genele te ajută să arăţi impecabil. Sportul şi o alimentaţie sănătoasă, însoţite de o disciplină riguroasă sunt secretele vedetei cu corp de zeiţă.
  • Publicat:

Cu un chip angelic şi un trup de invidiat, Laura Cosoi este una dintre vedetele care ştiu că nu doar genele te ajută să arăţi impecabil.

Sportul şi o alimentaţie sănătoasă, însoţite de o disciplină riguroasă sunt secretele vedetei cu corp de zeiţă. Despre yoga, înot sau alimentaţia light, ne-a povestit exclusiv Laura, protagonista serialului de cooking Vertical Taste, de pe Youtube.

CSÎD: Laura, îţi admir silueta, care este secretul tău?
Laura Cosoi: Am făcut sport de performanţă (balet,gimnastică, dans sportiv). Încerc să ajung cât pot de des la sală, alerg, fac gimnastică şi stretching, iar când am timp, merg la piscină şi înot.

CSÎD: Cât de importante sunt genele şi munca asiduă pentru a avea un corp fit?

L.C.: Părinţii mei sunt sportivi amândoi. Dar cu siguranţă este important să munceşti foarte mult, nu contează numai genele în sine. Pentru că am făcut sport de performanţă, am muncit foarte mult, am avut un program fix şi o alimentaţie corectă tot timpul.

CSÎD: Care sunt sporturile tale preferate?

L.C.: Schi, înot.

CSÎD: Ce rol are yoga în viaţa ta?

L.C.: Mă reculeg şi revin la mine atunci când practic yoga. Îmi amintesc de zilele din Bali, cu Cosmin, atunci când ne trezeam la ora 6 dimineaţa şi mergeam în junglă să practicăm.

CSÎD: Dar înotul?

L.C.: Am suferit de dureri de spate, motiv pentru care am fost încurajată să practic înotul, dar în plus faţă de aceasta, mi-am dorit foarte mult să încerc şi altă activitate sportivă. Îmi amintesc, cu drag, cum tatăl meu m-a învăţat să înot atunci când eram mică. Şi acum, femeie în toată firea, mă gândesc cu drag la acele clipe.

CSÎD: Dacă ar fi să faci un top al sporturilor preferate ce ai nominaliza pe podium?
L.C.:
Dansul, înotul şi yoga sau pilates pentru relaxare.

CSÎD: Pentru tine dansul este un mod de recreere sau de menţinere a siluetei?

L.C.: Din păcate nu dansez atât de mult pe cât aş dori – aproape deloc. Am abandonat dansul în urmă cu câţiva ani, dar am l-am reluat atunci când am participat la Dansez pentru tine. Am încercat, împreună cu Cosmin, anul trecut, tango argentinian şi a fost minunat. Pentru mine dansul era un mod de viaţă.

CSÎD: Cum arată o săptămână din viaţa ta din punct de vedere al sporturilor pe care le faci?
L.C.:
Alerg pe bandă 20 min, merg în pantă, fac stretching. În principiu cam aşa decurg lucrurile, iar dacă merg cu Cosmin este chiar mai bine, pentru că se pricepe şi mă ajută foarte mult.

CSÎD: Te consideri o fire disciplinată?
L.C.:
Cu siguranţă! Sportul m-a învăţat să fiu disciplinată.

CSÎD: Cât de importante sunt consecvenţa şi disciplina în viaţa ta?
L.C.:
Modul de viaţă organizat, punctualitatea, faptul că cineva se poate baza pe mine au legătură cu viaţa de performanţă, când eram „pedepsiţi” sau se trăgea foarte mult de întreaga echipă să fim punctuali şi responsabili. Sportul a fost mai mult decât o activitate fizică, oferă o conduită şi o responsabilitate anume.

CSÎD: Eşti o foarte bună gospodintă şi o autoare de cărţi de bucate. Cât de importantă este alimentaţia?
L.C.:
Gustul nostru a fost educat de către mama mea, care a gătit tot timpul foarte light. Nu gătea dulciuri niciodată. Ulterior, prin 2008 am avut o problemă de sănătate, am devenit şi vegetariană, dar odată ce am reînceput sportul, a fost nevoie să mănânc din nou carne, carbohidraţi.

Cartea mea s-a născut odată cu participarea la Masterchef. După lansare, ea a fost premiată, a reprezentat România în China la Gourmand World Book Awards. Nu am vrut să renunţ la partea de cooking pentru că oamenii chiar testează reţetele mele şi mă simt încurajată de oameni. Am lansat şi un mini-serial de gătit încurajată de cei de la Gourmand – Vertical Tube se numeşte şi îl găsiţi pe youtube.

CSÎD: Ai fost educată în acest stil de viaţă sănătos, sport şi alimentaţie?
L.C.:
Evident, făcând parte dintr-o familie de sportivi, am fost educate astfel – stil de viaţă sănătos şi alimentaţie corectă.

CSÎD: Care crezi că este mai important pentru tine – sportul sau alimentaţia?
L.C.:
Nu se poate una fără cealaltă. Este important ca cele două să meargă mână în mână. Degeaba suntem atenţi la ce ingerăm dacă muşchii noştri nu sunt tonifiaţi.

CSÎD: Dacă ai avea o fetiţă spre ce sport ai îndrepta-o?
L.C.:
Probabil spre dans, gimnastică sau balet.

CSÎD: Ce sporturi extreme ai încercat sau ai vrea să încerci?
L.C.:
Nu sunt adepta sporturilor extreme. Prefer să mă uit la Cosmin, de pe margine, atunci când practică kiteboarding, dar eu nu practic. Cel mai extrem sport căreia îi rămân devotată este schiul.

 

Fotograf: Ştefan Popescu; Make-up artist: Andra Manea; Hair: Camelia Negrea; Ţinute: Jolidon, Prelude, Adidas; Şedinţă foto realizată la Pescariu Sports&SPA

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: