Jeanşii nu mint niciodată…

Am decis! Am fost înşelată de propria-mi garderobă, de propriile mele trucuri vestimentare. Mă simt exact ca atunci când aflu că am încălzit la piept un şarpe.
  • Publicat:
Jeanşii nu mint niciodată…

Am decis! Am fost înşelată de propria-mi garderobă, de propriile mele trucuri vestimentare. Mă simt exact ca atunci când aflu că am încălzit la piept un şarpe. Preţioasele mele rochii, iubitele mele fuste, topurile minunate şi nelipsitele cure m-au lăsat să trăiesc cu iluzia unui corp armonios.

Intr-un colţ stingher al dulapului meu ticsit cu rochii stau 3 perechi de jeanşi “prăfuite”. Spun prăfuite pentru că sunt cumpărate acum 6, 4 şi 3 ani. In realitate, arată bine căci sunt purtate ocazional iarna, când ştiu că nu voi putea face faţă altfel gerului năprasnic.

Da, nu fac parte din categoria celor 90% dintre femei îndrăgostite de jeanşi. Din 365 de zile, în aproximativ 340 îi evit. Si asta pentru că nu îmi place cum arăt în ei! Cu rochiile este mult mai simplu, după părerea mea.

Cu un colier sau fără accesorii, neapărat cu o curea ce marchează talia, cu pantofi cu toc, sandale sau cizme lungi ori o fustă sub formă de trapez cu talia înaltă sau una în stilul anilor ’50 care pun în evidenţă talia (şi ascund imperfecţiunile) arăţi foarte bine. Simplu! Si, în plus, punctezi la capitolul feminitate.

De asemenea, sacourile cambrate combinate atent cu rochii sau fuste creion şi pantofi cu toc creează (iluzia) un corp de vis.

Jeanşii – cântar şi centimetru

Ei bine, şi ce-i cu toate acestea veţi spune? Am descoperit, de curând pe propria-mi piele că jeanşii sunt cel mai fidel martor al siluetei ce se vrea în limitele (pe care le considerăm) normale. Ei nu maschează un kilogram în plus, scot în evidenţă (cu brutalitate) fiecare centimetru cu care ne-am procopsit pe şolduri, coapse, picioare şi abdomen. Şi o fac fără milă!

Să fim serioşi, cine se simte bine într-o pereche de jeanşi care pocnesc din toate cusăturile şi lasă “aripioarele” şi burta la vedere? Jeanşii nu mint! Spun cruntul adevăr în faţa oglinzii: te-ai îngrăşat!

Partea bună este că nu trebuie să cântăreşti cu 5 kilograme mai mult, ca să-ţi dai seama că trebuie să iei măsuri, căci în jeanşi ori arăţi perfect ori nu. Nu există cale de mijloc! La fel se întâmplă şi atunci când slăbim excesiv. Jeanşii nu iartă nimic!

“Cum am putut să fiu atât de neatentă şi atât de indiferentă?” m-am întrebat după ce am probat una dintre perechile mele, uitând parcă de toate perioadele în care nu am făcut sport şi în care am neglijat comportamentul alimentar sănătos. M-am îmbătat cu apă rece încercând fel şi fel de combinaţii de haine noi, evitând cruntul adevăr spus de “prieteni vechi”. Şi nu doar eu, din păcate. Am aflat că un număr impresionant de femei (peste 50%) “suferă” atunci când intră în cabina de probă cu o pereche de jeanşi…

P.S.: Am luat măsuri în restabilirea vechilor forme preferate de vechii jeanşi. Şi nu, nu o să mă îmbrac mai des în ei, dar voi avea grijă să-i “consult” săptămânal cu privire la silueta mea!

Citeşte şi: 3 situatii in care sa NU te imbraci in jeansi

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân