What’s hot pentru un par de vis?

Masti, lotiuni, uleiuri bazate pe extracte naturale din plante – folosirea lor este ultimul trend in materie de ingrijire a parului. Stilistii moderni le prefera pentru efecte rapide si de durata in ceea ce priveste hranirea si mentinerea elasticita
  • Publicat:
What's hot pentru un par de vis?
What's hot pentru un par de vis?

Alimentatie organica si ingrijire cu produse naturale fara conservanti – aceasta este combinatia benefica pentru sanatatea si frumusetea omului modern. Daca in cazul produselor organice, este vorba despre eliminarea conservantilor si ingrasamintelor chimice, in cazul cosmeticelor este vorba de extracte de plante, mult mai valoroase si mai sigure decat produsele sintetizate in laborator. Dupa model occidental, in saloanele de top din Romania, vopsirea, tunsul si coafatul sunt insotite de tratamente adecvate tipului de problema. Aminoacizii naturali sunt secretul unui fir de par rezistent in fata agresiunii din mediului extern: noxe si ultraviolete. „In materie de tratamente si ingrijire, ca si in celelalte domenii, in hairstyling se merge spre o ingrijire cat mai naturala a parului. In compozitia mastilor, predomina uleiurile esentiale si extractele naturale. Produsele marilor concerne la fel, incearca sa sintetizeze toate aceste extracte si sa le inglobeze intr-un produs de larg consum si bineinteles la un pret mult mai mic” descrie stilistul Cristi Pascu ultimele tendinte in materie de ingrijire capilara.
 
Extracte orientale
Inspiratia in ceea ce priveste alegerea celor mai bune extracte pentru ingrijirea parului vine si din Asia, zona geografica a lumii recunoscuta pentru valorificarea virtutilor terapeutice ale florei. „Nu mai punem balsam de par, punem un ulei esential, nu mai hranim parul cu diverse masti chimice, ci punem un iaurt combinat cu un ceai. Mergem pana acolo incat folosim uleiuri esentiale ca luciu de par”, spune stilistul Cristi Pascu, unul dintre cei care folosesc extractele naturale de ingrijire a parului. Si trebuie sa tinem cont de recomandari pentru ca trebuie sa recunoastem: de multe ori ne uitam in oglinda si constatam ca, o data cu trecerea anilor, parul si-a pierdut calitatile. Revigorarea podoabei capilare trebuie sa fie o prioritate, inaintea oricarei proceduri de infrumusetare.
 
Tratarea corecta
„Marea majoritate folosesc keratina mai mult sau mai putin sintetizata si incearca sa repare firul de par atat pe moment cat si pe termen lung. Aceasta pentru ca degeaba punem un ulei si descurcam parul bine daca in profunzime este degradat. Acel par trebuie tratat din interior spre radacina, nu este de ajuns sa-i dam un luciu pe deasupra. Acesta rezolva problema pe moment, dar la urmatoarea spalare vom avea acelasi par degradat” spune stilistul Cristi Pascu. Asadar, sa monitorizam cu atentie orice schimbare a texturii firului de par si sa solicitam la salonul de coafura cel mai bun tratament pentru a preveni fenomenele de degradare profunda.

TIPS-uri pentru stralucire
  
Primul sfat al stilistilor: alegeti numai mastile si lotiunile adecvate tipului de par. Pentru parul uscat, stilistii recomanda un ulei esential de geranium care se extrage din trandafir, extraordinar de hidratant.
  
Chiar se recomanda sa punem cat mai putin pe par pentru a nu-l imbacsi din cauza cantitatii mari de ulei. Pentru parul foarte gras, specialistii mizeaza inca pe virtutile extractului de urzica, aflat la baza multor tratamente pentru parul gras. Indiferent de tipul de par, hidratarea podoabei capilare trebuie sa insoteasca orice tip de tratament.
  
In topul substantelor recomandate de stilisti este uleiul de jojoba, ingredient care intra in compozitia multor produse cosmetice destinate ingrijirii parului si pielii.  
  
Specialistii au descoperit ca extractul de patrunjel este de 5, 6 ori mai activ decat ginsengul, eficient in mentinerea tonusului intregului organism. Extractul de patrunjel poate fi inclus cu succes in compozitia mastilor de par.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Super garderoba pentru incalzirea globala
Super garderoba pentru incalzirea globala
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”