Vitamina C: motivul pentru care este recomandată în rutina de îngrijire a pielii

Serumurile cu vitamina C și-au câștigat locul în rutina de frumusețe dintr-un motiv: chiar funcționează. Iată ce beneficii au, dar și contraindicații.
  • Publicat:
Vitamina C: motivul pentru care este recomandată în rutina de îngrijire a pielii
Foto: shutterstock

Serumurile cu vitamina C și-au câștigat locul în rutina de frumusețe dintr-un motiv: chiar funcționează. Linii fine, o textură dură a pielii, ton neuniform, cicatrici produse de acnee și multe altele, sunt doar câteva dintre imperfecțiunile cu care ne confruntăm, dar pentru care vitamina C este de multe ori recomandată ca metodă de tratament.

Ce este vitamina C?

Vitamina C este un antioxidant care neutralizează radicalii liberi și luptă în procesul natural de regenerare, iar astfel ajută organismul la repararea celulelor deteriorate. Știm că atunci când ne îngrijim pielea este nevoie să o facem atât la interior, cât și la exterior, motiv pentru care consumul de alimente bogate în antioxidanți este absolut necesar în lupta împotriva radicalilor liberi. Pe de altă parte, produsele aplicate direct pe ten ajută totodată și la neutralizarea producției de molecule reactive, dar și a agresorilor zilnici precum razele UV sau expunerea la poluare.

Alte beneficii

Din fericire, beneficiile sunt nelimitate. Vitamina C conține proprietăți care accelerează producția de colagen și elastină, ambele fiind naturale și necesare pentru a menține pielea fermă și voluminoasă. De asemenea, ajută la prevenirea pielii premature. Un alt aspect interesant este legat de inhibarea producției de melanină, vinovată pentru petele închise și hiperpigmentare.

Ideal este să alegi serumurile și nu cremele sau tonerele cu vitamina C, deoarece sunt mai eficiente și pătrund mai ușor în piele. Dacă îți dorești un duo de excepție pentru un ten ca de zeiță, atunci adaugă și vitamina E, un alt antioxidant pentru o dublă protecție împotriva radicalilor liberi.

Contraindicații

Partea mai puțin plăcută a acestui ingredient este că nu este potrivit pentru toată lumea. Persoanele care au o piele mai sensibilă pot avea alergii sau pielea poate deveni roșie. Dacă îți dorești să folosești acest produs, dar ai un ten sensibil, se recomandă să optezi pentru o concentrație mai mică, dar și să faci un test pentru a te asigura că nu ai vreo alergie.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian