Ce produse pentru păr să folosim pe timpul verii și cât de des trebuie să ne tundem

Pe timpul verii, atât pielea, cât și părul au nevoie de o îngrijire extra, iar asta din cauza expunerii la soare, aerul este mai cald și umiditatea crește.
  • Publicat:
Ce produse pentru păr să folosim pe timpul verii și cât de des trebuie să ne tundem
Foto: shutterstock

Pe timpul verii, atât pielea, cât și părul au nevoie de o îngrijire extra, iar asta din cauza expunerii la soare. Deși în sezonul rece soarele nu dispare, iar razele UV sunt prezente chiar și atunci când nu conștientizăm acest lucru, indicele este mult mai ridicat pe timpul verii. Să nu mai spunem că aerul este mai cald și umiditatea crește în această perioadă, motiv pentru care trebuie să fim vigilente cu părul nostru ca acesta să rămână protejat și hidratat.

2020 a fost un an petrecut mai mult în casă, așa că sunt sigură că vara aceasta vei sta foarte mult pe afară, în vacanțe și vei încerca să recuperezi acel timp irosit. Pentru asta e nevoie și de o îngrijire intensă a părului, iar în următoarea perioadă ne vom concentra mai mult pe combaterea părului uscat. Cum poți face asta? Folosește produse special create pentru a oferi hidratare și aplică-le pe părul umed sau uscat. Dacă optezi pentru un ulei de păr, fii atentă ce produs alegi. De exemplu, uleiurile grele precum uleiul de ricin se absorb greu, iar părul poate rămâne cu un aspect gras, uleios. În schimb, poți alege uleiul de argan sau de jojoba.

Ce produse să folosim pe timpul verii

Vestea bună este că avem numeroase opțiuni. Important este ca la fiecare spălare să aplici balsamul pentru păr, în special pe lungimi și vârfuri pentru o hrănire profundă. Mai apoi, alege să folosești un ulei pentru păr cu o textură lejeră care să nu încarce firul de păr. Nu uita de protecția solară pentru păr, care este recomandată mai ales pe timpul verii. De asemenea, o mască hidratantă este întotdeauna binevenită ca tratament pentru redarea sănătății firului de păr.

Cât de des să te tunzi

Este foarte important să tunzi vârfurile cu regularitate, nu doar pe timpul verii. Dacă îți dorești să ai un păr lung, important este să-l tunzi des, deoarece firul de păr va rămâne sănătos, iar procesul de creștere nu va fi perturbat. Dacă îți dorești să rămâi la lungimea pe care o ai deja, te poți tunde la șase-opt săptămâni, iar dacă îl vrei lung, opt-zece săptămâni între programări sunt suficiente.

Să nu uităm că un păr sănătos nu se menține doar de la exterior, ci și din interior așadar, ai grijă la alimentația pe care o ai, dar mai ales să fii hidratată.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being