Vindeca-ti parul!

Multe femei trec prin aceasta experienta neplacuta care apare de cele mai multe ori din dorinta arzatoare, la propriu, de a fi mai frumoase. Folosirea excesiva a ondulatorului sau a placii, incercarea de a face o schimbare dramatica, trecand de la un negr
  • Publicat:
Vindeca-ti parul!
Vindeca-ti parul!

Metoda 1
Ai nevoie de un balsam foarte puternic. Cauta un produs ce contine cheratina si este special conceput pentru par uscat si degradat. Aplica balsamul pe tot parul si lasa-l sa actioneze cateva minute. Substantele din balsam vor fi absorbite de suprafata firului de par, facandu-l mai moale si mai matasos. Aceasta procedura nu trebuie sa fie identica cu aplicarea obisnuita a balsamului, diferenta fiind data de timpul de asteptare. Ar trebui sa stai cu balsamul pe par in jur de 20 de minute.

Repeta aceasta procedura de doua ori pe saptamana in primele saptamani si continua apoi cu cate o aplicare pe saptamana. Nu te spala pe cap foarte des. Daca faci dus si nu vrei sa te speli si pe cap, protejeaza-ti parul cu o casca de baie. Acelasi lucru ar trebui sa-l faci daca mergi la piscina sau la mare, punandu-ti pe cap si o esarfa pentru a ascunde casca.

Metoda 2
Pentru a pune in aplicare aceasta metoda ai nevoie de un balsam de par cu alcool cetilic. Aceasta este o substanta grasa care ajuta parul sa retina cat mai multa apa. Aplica balsamul pe par si usuca-l apoi timp de 15 minute cu uscatorul de par. Foloseste cel mai mic nivel de temperatura al uscatorului tau de par. Dupa ce au trecut cele 15 minute, clateste cu multa apa. Este foarte important sa nu folosesti apa fierbinte cand te clatesti, si in general cand te speli pe cap. Apa prea calda iti usuca parul si mai mult, contribuind in timp la degradarea acestuia.

Metoda 3
Aceasta metoda este mai complicata, dar prezinta mai multe sanse de reusita. Iata reteta:

Pasul 1: Amesteca intr-un recipient cate doua linguri din fiecare dintre urmatoarele produse: balsam de par, balsam leave-in, balsam intens pentru par degradat si masca pentru par degradat.

Pasul 2: Aplica amestecul pe parul curat, umed. Insista asupra varfurilor si partii mijlocii a parului.

Pasul 3: Uda doua prosoape, stoarce-le si incalzeste unul dintre ele in cuptorul cu microunde timp de unu sau doua minute (in functie de cat de mult incalzeste cuptorul tau – prosopul trebuie sa fie atat de fierbinte incat poate fi tolerat).

Pasul 4: Infasoara-ti parul in prosopul cald, in timp ce l-ai pus pe celalalt la cuptor.

Pasul 5: Alterneaza prosoapele de doua sau trei ori.
Foloseste aceasta procedura o data pe saptamana.

Metoda 4
Poate suna ciudat, dar singura modalitate de a-ti repara parul cu adevarat este aceea de a-l taia. Pentru ca parul tau sa fie sanatos, taie-ti varfurile o data la sase sau opt saptamani. De asemenea, daca vrei un par sanatos, evita pe cat este posibil placa sau ondulatorul, pentru ca toate aceste proceduri iti distrug si mai mult parul.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Pastreaza-ti dintii albi si stralucitori!
Pastreaza-ti dintii albi si stralucitori!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân