Pastreaza-ti dintii albi si stralucitori!

Dintii tai au nevoie de mai multa ingrijire decat crezi ca sa isi pastreze albul natural. Daca te speli pe dinti de cateva ori pe zi si tot nu ai obtinut albul la care visezi, atunci este posibil sa gresesti undeva. Fumatul, anumite bauturi sau alte obice
  • Publicat:
Pastreaza-ti dintii albi si stralucitori!
Pastreaza-ti dintii albi si stralucitori!

In timp, obiceiuri precum fumatul, consumul de cafea sau de bauturi carbogazoase produc pete la suprafata dintilor, facandu-i sa-si piarda albul natural. Daca te gandesti ca paiul te ajuta sa eviti contactul bauturilor colorate cu dintii, trebuie sa stii ca nu este tocmai asa. Paiul nu te fereste de efectele daunatoare ale bauturilor asupra albului dintilor tai. Ca sa pastrezi stralucirea dintilor trebuie sa elimini aceste obiceiuri nesanatoase si mai ales, sa te speli regulat pe dinti.

Bauturile racoritoare carbogazoase si sucurile de fructe contin acizi periculosi pentru suprafata dintilor tai, provocand uneori daune ireversibile. Vestea buna este ca cea mai buna protectie impotriva acestor acizi daunatori exista deja in cavitatea bucala. Saliva este protectia naturala a tesuturilor moi si dure din cavitatea bucala. Prin urmare, trebuie sa iti mentii gura hidratata si sa bei suficienta apa. Daca bei un suc acidulat, mesteca o guma sau o bomboana fara zahar dupa aceea, pentru a stimula activitatea glandelor salivare.

Fii foarte atenta cand iti alegi periuta de dinti. Majoritatea dentistilor recomanda periute de dinti cu peri moi si cu varfurile rotunjite, care sa se potriveasca dimensiunii gurii tale. Aminteste-ti sa inlocuiesti periuta de dinti o data la doua sau trei luni, sau chiar mai devreme daca firele par a fi rasfirate. Mai exista, de asemenea, periute de dinti electrice care au un efect de curatare extraordinar. Discuta cu medicul tau dentist pentru a-ti recomanda periuta de dinti electrica potrivita.

Daca tot te speli pe dinti de doua, chiar trei ori pe zi, de ce sa nu mai faci inca un pas care te va aduce si mai aproape de zambetul alb pe care il doresti? Multe persoane nu realizeaza beneficiile aduse de periajul limbii, multi ignorand aceasta etapa a spalatului pe dinti. Indiferent daca iti cureti limba cu un instrument special de curatare sau cu periuta de dinti, amandoua optiuni vor ajuta la scaderea numarului de bacterii din gura ta, ceea ce va contribui si la o respiratie mai proaspata.

Noutatile in ceea ce priveste tehnologia dentara aduc din ce in ce mai multe femei la cabinetele stomatologice, in cautarea zambetului in stil Hollywood. In timpul intalnirii tale cu medicul dentist, acesta iti poate spune tot ceea ce vrei sa stii despre albirea dintilor cu laser, care poate fi facuta in 30 de minute pana la o ora, sau despre produsele de albire pe care le poti folosi singura acasa.

Nu uita ca nu oricine poate apela la metodele de albire ce pot fi folosite acasa. Din aceasta cauza, apeleaza la un medic dentist care iti poate recomanda cea mai buna solutie pentru dintii tai. Chiar daca esti tentata sa folosesti produsele de albire a dintilor care se bucura de o promovare intensa, trebuie mai intai sa intrebi medicul dentist, care te va indruma spre solutia ideala.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân