Un păr des, vibrant şi sănătos cu produse potrivite se îngrijeşte!

Acestea trebuie să fie puternic hidratante sau reparatoare, susţine ambasadorul Nioxin, hairstylistul Edy Virag. De asemenea, ar fi indicată şi o vizită la salon pentru un tratament dedicat, un tratament SPA ce se face o dată pe lună. În plus, pentru a-l purta sănătos, părul trebuie hrănit cu alimente care conţin foarte multe vitamine.
  • Publicat:
Un păr des, vibrant şi sănătos cu produse potrivite se îngrijeşte!

Acestea trebuie să fie puternic hidratante sau reparatoare, susţine ambasadorul Nioxin, hairstylistul Edy Virag. De asemenea, ar fi indicată şi o vizită la salon pentru un tratament dedicat, un tratament SPA ce se face o dată pe lună. |n plus, pentru a-l purta sănătos, părul trebuie hrănit cu alimente care conţin foarte multe vitamine.

În general, toamna este bine să ne îngrijim mai atent părul după o vară în care ne-am expus podoaba capilară la soare. De aceea, pentru a avea un păr sănătos acesta trebuie să fie în primul rând corect vopsit şi corect tratat. Pentru al trata corect trebuie să folosim produsele potrivite: şampon potrivit tipului de păr şi de scalp; masca de tratament să fie potrivită şi corect aplicată (ar fi indicat să se stea cu masca pe păr 5-10 minute); să folosim un tratament Leave in – un tratament ce nu se clăteşte. Poate fi sub formă de spray, cremă sau spumă de tratament.

CSÎD: Ce înseamnă de fapt “formulă revoluţionară” ce întăreşte şi hidratează firul de păr?

Edy Virag: Multe branduri folosesc acest termen. Practic se face referire la compoziţia produselor care sunt eficiente şi au rezultate imediate. Diverse substanţe din compoziţia lor întăresc, hidratează, creează senzaţia de plin şi dau strălucire.

CSÎD: Ce se înţelege printr-un “scalp cu probleme”?

E.V.: Scalpul cu probleme este scalpul care fie are mătreaţă, se descuamează, se irită sau este o piele foarte sensibilă.Tot aici putem încadra şi căderea părului.

CSÎD: Ce greşeli de îngrijire comit frecvent reprezentantele sexului frumos atunci când ajung în situaţia de a cere disperate ajutor – păr care cade, lipsit de strălucire?

E.V.: Cele mai frecvente accidente sunt cele de nuanţare, vopsire sau decolorare realizate acasă fără recomandarea unui specialist. O altă greşeală este excesul de utilizare al plăcii de întins, fie că este folosită zilnic, fie părul este uşor umed şi-l forţăm cu placa. De asemenea, uscatul părului este indicat să se facă cu viteză redusă şi temperatură mică.

CSÎD: În farmacii şi în saloane găsim cele mai eficiente produse? Doar din astfel de locuri trebuie achiziţionate?

E.V.: Cele mai indicate sunt produsele profesionale pe care le achiziţionăm de la salon cu recomandarea specialiştilor. RECOMANDARE care se face în urma unei consilieri şi a unei diagnoze. Cele din farmacii sunt de regulă tratamente pentru păr şi scalp cu compoziţie farmaceutică. Acestea trebuie achiziţionate doar din locuri specializate.

CSÎD: Un truc capital pentru podoaba capilară a cititoarelor noastre?

E.V.: Să aibă grijă de părul lor, să fie frumoase şi îngrijite şi să asculte de sfaturile specialiştilor CSÎD.

Citeşte şi: 4 mituri despre îngrijirea părului

Roşul în tendinţele de coafură ale acestei toamne: Red Look Collection de la Londa

Câte fire trebuie să cadă cu fiecare periere?

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
4 mituri celebre despre îmbătrânire
4 mituri celebre despre îmbătrânire
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân