4 mituri despre îngrijirea părului de care TREBUIE să te fereşti!

Vă doriţi o podoabă capilară impecabilă? Atunci nu mai plecaţi urechea la diverse informaţii contradictorii care circulă între colege şi prietene. Iată câteva mituri despre îngrijirea părului care pot fi combătute cu argumente solide de către specialiştii din industria
  • Publicat:
4 mituri despre îngrijirea părului de care TREBUIE să te fereşti!
Vă doriţi o podoabă capilară impecabilă? Vreţi un păr lung, mătăsos, strălucitor şi plin de elasticitate?
 
Atunci nu mai plecaţi urechea la diverse informaţii contradictorii care circulă între colege şi prietene.
 
Iată câteva mituri despre îngrijirea părului care pot fi combătute cu argumente solide de către specialiştii din industria cosmetică!
 
Îmi cade mult păr aşa că îl tund!
 
Adevărul este la mijloc. O tunsoare proaspătă, care uniformizează părul, creează impresia unui păr îngrijt. Însă asta nu înseamnă că nu va mai cădea dacă există o problemă reală la nivelul scalpului.
 
Să nu uităm însă că un păr lung este mai agresat în timpul coafării şi spălării, iar firele mai lungi care oricum ar cădea în număr de câteva sute zilnic, sunt mai vizibile şi astfel panica mai mare!

De fapt, tăierea părului îndepărtează vârfurile tocite, iar părul pare mai sănătos, partea terminală şi vârfurile, mai strălucitoare, iar culoarea, uniformă.

Perierea părului este mai bună decât pieptănarea.

 
Părul reacţionează mai bine la un pieptăn, pentru că perierea îl electrizează şi firele par mai neuniforme. În schimb, perierea stimulează circulaţia la nivelul scalpului. 

Şampoanele şi măştile trebuie să fie cât mai naturale, fără conservanţi artificiali


Nu este o regulă, întrucât produsele naturale pot fi şi puternic alergene în cazul unui scalp agresat chimic, cu vopsea, decolorări, produse de coafat.
 
Pe de altă parte, ingredientele din măştile naturale pot hidrata la suprafaţă, dar nu pătrund la nivelul cuticulei, unele având molecule foarte mari.
 
Uleiul de măsline, mai ales cel produs prin presare la rece şi care îşi păstrează toate proprietăţile naturale, este un excelent emolient şi  hidratant, dar trebuie lăsat doar câteva ore pe păr şi apoi îndepărtat, iar efectul este doar de moment.

În schimb, produsele cosmetice moderne utilizează o tehnologie specială, care permite microparticulelor de ulei  să intre în firul de păr şi microfibrelor să se integreze în structura acestuia şi să reconstruiască temporar cuticulele răsfirate.

 
Pe de altă parte, parabenii sau alţi conservanţi din şampoane sau măşti nu se pot absorbi prin scalp şi nu au cum să intre în circulaţia generală, chiar dacă sunt încorporaţi temporar în firul de păr.

Părul spălat prea des se usucă şi se degradează

 
Spălatul frecvent nu dăunează părului, atât timp cât este folosit un şampon adecvat tipului tău de păr. În schimb, lucrurile care pot dăuna părului sunt decolorarea şi vopsirea frecventă.
 
Ştiai că…?
  • Pierzi zilnic între 50 şi 100 fire de păr? Deci, indiferent câte produse ai folosi, căderea părului se va petrece, pentru că este natural.
  • Forma firului de păr defineşte, de fapt, aspectul părului. Foliculul rotund va avea ca rezultat un păr drept, în timp ce foliculul în forma ovală şi lunguiată a folicului determină apariţia părului ondulat sau creţ.
  • Atunci când este ud, părul devine extrem de elastic, putând să îşi mărească lungimea cu până la 30% fără să se deterioreze.
  • Culoarea părului este dată de melalină (pigment natural al organismului), iar pe măsură ce înaintăm în vârstă secreţia de melanină scade, provocând astfel încărunţirea.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”