Mituri despre îngrijirea părului

Şamponaţi bine părul la rădăcină, masaţi bine pielea capului şi apoi clătiţi cu apă din abundenţă, până când părul "scărţâie" la atingere. Atunci este perfect curat.
  • Publicat:
Mituri despre îngrijirea părului

Una dintre cele mai de preţ averi ale unei femei este propria podoabă capilară. Şi câte nu fac femeile pentru ca părul lor să fie ca o cascadă, ca un vulcan, ca o văpaie! Însă multe dintre ritualurile cărora se supun sunt simple mituri, care nu le ajută să fie mai frumoase!

Iată mai jos 5 mituri despre îngrijirea părului:

1. Spălatul des duce la căderea părului. Unii stilişti spun că părul se spală la o săptămână, alţii spun că la 2 zile. Unii sunt de părere că părul se spală zilnic. Adevărul este că nu există o reţetă general valabilă pentru toate scalpurile. Când simţiţi că părul s-a îngrăşat prea tare, miroase şi vă mănâncă pielea capului, e tipul pentru şamponare. Fără griji, nu o să vă cadă părul!

2. Cu cât folosiţi mai mult şampon, cu atât mai curat va fi părul. Greşit, secretul este altul! Şamponaţi bine părul la rădăcină, masaţi bine pielea capului şi apoi clătiţi cu apă din abundenţă, până când părul „scărţâie” la atingere. Atunci este perfect curat. Cu cât clătiţi mai bine, cu atăt mai bine va arăta părul după uscare.

3. Balsamul reface vărfurile înspicate. Nici vorbă! Dacă vreţi să scăpaţi de acestea, singura modalitate este tunderea. Balsamul hrăneşte părul, îmbunătăţeşte aspectul şi poate preveni, în unele cazuri, despicarea vârfurilor. Însă niciodată nu le va „lipi” la loc pe cele distruse.

4. Tunderea regulată şi pieptănarea de zeci de ori pe zi accelerează creşterea părului. În realitate nu există nici o modalitate pentru a accelera creşterea părului. Dacă v-aţi tuns scurt şi nu mai sunteţi mulţumite, singura soluţie este să apelaţi la meşe ori să aşteptaţi ca părul să crească în ritmul lui. Iar dacă vă piptănaţi des, nu veţi reuşi să acceleraţi decât… îngrăşarea lui.

5. Firele albe de păr se smulg cu penseta. Cine face acest lucru crezând că în locul lor vor creşte altele, mai vioaie, în culoarea „originală”, se înşală amarnic.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Frumuseţi de plastic
Frumuseţi de plastic
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân