Uleiuri din bucătărie pe care să le folosești pentru părul uscat sau lipsit de strălucire

Multe dintre produsele de îngrijire pentru păr abundă în ingrediente mai puțin prietenoase. Iată 3 uleiuri din bucătărie pe care le poți folosi pentru păr.
  • Publicat:
Uleiuri din bucătărie pe care să le folosești pentru părul uscat sau lipsit de strălucire
Foto: envato

Multe dintre produsele de îngrijire pentru păr abundă în ingrediente mai puțin prietenoase. Folosite în exces, acestea în timp usucă firul și irită scalpul. Nu îți face griji, din fericire există și produse profesionale de îngrijire, cu ingrediente naturale, care aduc un aport extrem de important în sănătatea părului nostru, indiferent de nevoile acestuia: este mai uscat, are nevoie de strălucire, este degradat sau prezintă măreață. De asemenea, caută produse cu care conțin aceste 3 uleiuri din bucătărie.

Uleiuri din bucătărie pe care să le folosești pe păr

De ce să optezi pentru ingrediente naturale în produsele tale de îngrijire? Deoarece acestea conțin vitamine care hidratează din belșug. Iată un top al acestora propus de către specialiștii El Studio Style

Uleiul de cocos

 Uleiul de cocos este hidrofobic, ceea ce înseamnă că respinge apa, dar reține umiditatea în firul de păr. Acesta pătrunde adânc în cuticulă, protejând-o de deteriorarea cauzată de către alternarea dintre uscat și umed. Umed?! Da, ai auzit bine! Atunci când părul se spală foarte des, acesta își pierde din strălucire. 

Uleiul de avocado 

Uleiul de avocado este un emolient natural ale căror beneficii sunt recunoscute de multă vreme. El netezește părul, îl hidratează din plin și îl protejează de efectele nocive ale aparatelor de styling. Bogat în acizi grași, acesta repară cuticula, hidratează și previne deteriorarea ulterioară. Totodată acesta protejează părul de factorii poluanți care ne înconjoară, grație antioxidanților din componența sa.

Uleiuri din bucătărie: Uleiul de argan 

Celebrul ulei de argan este bogat în substanțe care pătrund firul de păr și scad semnificativ nivelul de uscare al acestuia. Bogat în vitamina E, acid oleic și acid linoleic el oferă o strălucire de diamant, fiind un aliat de nădejde mai ales pentru părul vopsit si decolorat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân