Ai păr creț și îl speli greu? Nu mai face aceste greșeli!

Iată câteva dintre cele mai frecvente greșeli pe care hair stiliștii le-au observat de-a lungul timpului la oamenii cu părul creț. În plus, descoperă toate modalitățile de a rezolva problemele igienei părului creț!
  • Publicat:
Ai păr creț și îl speli greu? Nu mai face aceste greșeli!
Părul creț îți oferă dificultăți la spălare? Oprește-te din a mai face aceste greșeli! Sursa foto: Pexels

Dacă părul tău este creț în mod natural, atunci deja știi cât de dificil este să ai grijă de el. Pe lângă faptul că are nevoie de produse specifice de curățare și întreținere, este nevoie de o rutină specială în ceea ce îl privește. Pentru a avea parte de rezultate de excepție, este foarte important să te asiguri să urmărești toți pașii esențiale în îngrijirea părului creț. Descoperă ce nu ar trebui să faci atunci când îți speli părul!

Nu-ți spăla părul excesiv

Spălarea părului de prea multe ori pe săptămână poate avea un efect negativ asupra sănătății acestuia. Persoanele cu părul creț tind să aibă părul mai uscat în mod obișnuit. Spălarea excesivă poate usca firul de păr până când acesta va căpăta un aspect neplăcut. Un păr creț uscat duce la bucle fragile și ușor de deteriorat. De asemenea, există riscul ca acesta să se întindă din cauza spălatului în exces.

Spălarea excesivă a buclelor va duce la vârfuri uscate și la un scalp uscat, deoarece persoanele cu acest tip de păr nu produc atât de mult sebum. Pe de altă parte, spălarea excesivă poate duce, în mod neașteptat, la creșterea producției de sebum. Dacă elimini excesiv sebumul de pe scalp, scalpul și părul tău vor deveni uscate.

Alege un șampon specific părului creț

Indiferent de tipul tău de păr, trebuie să alegi un șampon care adaptat nevoilor tale. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele cu păr creț sau chiar mai puțin ondulat. Oamenii cu părul creț au nevoie de șampoane fără sulfat, cu ingrediente care să ajute la echilibrarea pH-ului, să protejeze de rupere și să hidrateze.

Sulfații prezenți în multe șampoane pot spăla excesiv părul creț, eliminând sebumul de care acesta are nevoie. O formulă de echilibrare a pH-ului poate ajuta la gestionarea încrețiturilor, a ruperii și a mâncărimii scalpului. Părul creț are în mod natural un nivel de pH mai ridicat decât părul drept, acesta fiind un alt factor de uscăciune. Este important ca persoanele cu părul creț să folosească un șampon cu pH echilibrat, unul cu un nivel între 4,5 și 5,5.

Folosește-ți degetele pentru a distribui corect șamponul pe suprafața scalpului

Când îți speli părul, trebuie să te asiguri că îl cureți corect. Folosește degetele pentru a distribui șamponul pe întreaga suprafață a scalpului. După ce te-ai clătit de șampon, aplică un balsam pentru părul creț care are proprietăți de hidratare intense. Aplică formula pe toată lungimea firelor de păr. Lasă balsamul să stea între două și cinci minute și clătește-l.

Adoptă o rutină corectă de spălare a părului

Stiliștii sunt de părere că mulți oameni cu păr creț trebuie să își spele părul doar de una până la trei ori pe săptămână. Astfel, vei avea un păr sănătos, curat, care arată la fel de bine pe cât se simte.

Surse: reviewed.com, bestlifeonline.com, healthline.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân