Turmericul și beneficiile impresionante pentru piele: ce mască să faci acasă

Deși este folosit de cele mai multe ori în bucătărie și în medicină, turmericul se mai poate folosi și pentru sănătatea pielii în special odată cu înaintarea în vârstă.
  • Publicat:
Turmericul și beneficiile impresionante pentru piele: ce mască să faci acasă
Foto: pexels

Deși este folosit de cele mai multe ori în bucătărie și în medicină, turmericul se mai poate folosi și pentru sănătatea pielii în special odată cu înaintarea în vârstă. Poți alege produse de îngrijire care au la bază acest ingredient sau poți opta pentru variantele homemade.

Ce beneficii are turmericul pentru piele?

Turmericul ajută la netezirea pielii și încurajează producția de colagen. Studiile arată că curcuma, care se regăsește în turmeric, ajută la vindecarea rapidă a pielii și scade inflamația și oxidarea. Acest ingredient are și proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene, fiind idealpentru pori și calmarea pielii, mai ales atunci când te confrunți cu acneea. Putem menționa și faptul că diminuează cicatricile post-acneice și permite pielii să aibă un aspect mai ferm și vibrant pentru că reduce hiperpigmentarea.

Care sunt riscurile aplicării locale a turmericului?

Deși este considerat un ingredient ușor de tolerat, se recomandă un rest înainte, aplicând o cantitate mică de turmeric pe mână pentru a observa dacă dezvolți sau nu o reacție alergică. În urma aplicării poți manifesta iritații, înroșirea pielii sau inflamarea ei.

Mască homemade cu turmeric

Turmericul este unul dintre cele mai populare ingrediente din rețetele de măști realizate acasă. Face un duo impresionant cu mierea, care la rândul ei este un humectant natural. De asemenea, poate fi folosit alături de lapte sau iaurt datorită acidului lactic care acționează ca un exfoliant natural.

Folosește o linguriță de miere, o linguriță de turmeric și câteva picături de apă de trandafiri. Amestecă ingredientele și aplică produsul pe ten. Lasă-l să acționeze timp de 10 minute și clătește cu apă călduță.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân