Trucuri pentru machiajul ochilor

Multe femei sunt departe de a cunoaste o tehnica potrivita pentru aplicarea fardurilor de pleoape. Dar odata ce ai invatat cum sa procedezi, tehnica va intra in rutina ta zilnica si ti se va parea foarte simplu! In functie de forma ochilor, exista anumite
  • Publicat:
Trucuri pentru machiajul ochilor
Trucuri pentru machiajul ochilor

Inainte de a ajunge la culoare, aplica un strat foarte subtire de fond de ten in zona ochilor. Fondul de ten va acoperi acele mici imperfectiuni. Nici nu ai aplicat culoarea si deja arati mai bine pentru ca fondul de ten uniformizeaza nuanta pielii din jurul ochilor.

Alege culoarea
Pentru a identifica nuantele care ti se potrivesc, ghideaza-te in functie de culoarea parului, nu a ochilor asa cum probabil ai auzit. Blondele arata grozav cu nuante deschise (crem, taupe, rozuri pale) in timp ce brunetelor li se potrivesc culori precum maroul in diverse nuante, ciocolatiu, auriu. Daca esti roscata sau satena, alege culoarea cuprului, a piersicii, a lavandei sau tonuri de brun cu nuante de rosu.

Alege tehnica
O singura nuanta – una dintre cele mai simple metode: intinde pe toata pleoapa o singura nuanta de fard. Nuantele deschise si medii sunt cele mai potrivite pentru aceasta tehnica. Foloseste si putina mascara si un dermatograf maro, daca este necesar.

Accentueaza linia superioara a pleoapei
Incepe prin aplicarea unei nuante mai deschise pe toata suprafata pleoapei. Aplicarea se face cu o pensula de marime medie, incepand cat mai aproape de linia genelor. Pe linia de pliere a pleoapelor aplica un fard cu cateva tonuri mai inchis decat nuanta aplicata pe toata suprafata. Intinte usor cu degetul pentru ca nuantele sa se combine si pentru a nu se observa limita dintre culori.

Subliniaza linia genelor daca vrei sa accentuezi forma ochilor. Aplica pe toata suprafata pleoapei un fard de culoare deschisa sau medie, nu foarte intunecata. Pe linia pleoapei aplica cu o pensula subtire un fard mai inchis, pentru a obtine un efect dramatic.

Cand ai aplicat ambele culori, foloseste o pensula mare pentru a indeparta surplusul de fard. Diferenta dintre cele doua farduri nu trebuie sa fie vizibila, ca doua zone separate. Foloseste mascara si creion dermatograf maro daca este necesar. 

Forma ochilor

Acum ca stii care sunt cele mai bune tehnici de machiere a ochilor, este timpul sa treci mai departe. Exista o larga varietate de forme si dimensiuni ale ochilor si din aceasta cauza trebuie sa incerci cateva trucuri in functie de forma ochilor tai.

Ochii adanciti
Aplica pe toata pleoapa un fard de nuanta deschisa, pala, care sa iti scoata ochii in evidenta. Poti intensifica culoarea pe linia genelor cu un ton mai inchis, dar este bine sa nu folosesti culori inchise pentru zona de pliere a pleoapei.
 
Ochii larg deschisi
Incepe aplicarea fardului de la colturile interioare ale ochilor. Evita depasirea colturilor exterioare.

Ochii proeminenti
Alege tonuri calde si intense. Aplica un fard de o culoare medie pe intreaga pleoapa. Poti adauga un fard cu cateva tonuri mai inchis pe linia de plierea a pleoapei sau pe linia genelor.

Ochii mici
Foloseste farduri stralucitoare care sa adauge lumina ochilor tai. Evita negrul cu orice pret – iti micsoreaza ochii si ofera serveritate privirii tale.

Ochii mari
Esti foarte norocoasa! Poti experimenta nuantele intense si calde. Nu folosi prea mult mascara.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Scapa de povara cicatricelor!
Scapa de povara cicatricelor!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”