Trucuri pe care să le faci dimineața pentru o piele mult mai tânără și un ten mai revitalizat

  • Publicat:
Trucuri pe care să le faci dimineața pentru o piele mult mai tânără și un ten mai revitalizat

Un lucru e cert: nu putem stopa îmbătrânirea pielii! Însă, putem acorda o atenție mult mai sporită pielii noastre cu ajutorul câtorva trucuri extrem de simple, dar cu eficiență maximă.

Fie că ești preocupată de îngrijirea pielii sau nu, trebui să știi că pielea ta este direct afectată de factorii externi, precum poluarea, praful, stresul cotidian sau alimentația nefastă.

Folosește întotdeauna o cremă cu SPF

Nu mai este un secret faptul că fiecare dintre noi trebuie să folosească o cremă cu factor de protecție. Astfel, diminuezi imperfecțiunile pielii, dar încetinești și procesul de îmbătrânire. Dermatologii recomandă SPF50 pentru ten în special, dar și pentru restul pielii.

Hidratează-te cât de mult poți

Hidratarea este un alt pas deosebit de important de care trebui să ții neapărat cont! Apa ajută la prevenția ridurilor și a liniilor fine.

În cazul în care nu ești obișnuită să consumi multă apă, ai putea opta pentru fructe pentru un plus să savoare. Căpșuni, lămâie sau citrice… adaugă-le în sticla de apă și nu uita să bei din oră în oră câte un pahar.

Include retinolul în rutina ta

Retinolul este un derivat al vitaminei A și este unul dintre ingredientele care are multiple beneficii asupra pielii. Acesta reduce ridurile și liniile fine și stimulează producția de colagen a pielii. Dermatologii recomandă folosirea retinolului odată/săptămână, ulterior, odată ce s-a obișnuit tenul cu produsul, de 2-3/săptămână.

Curăță-ți și hidratează-ți tenul în mod corespunzător

Demachierea face parte și aceasta din pașii esențiali pentru o piele cât mai fermă, mai tânăra și mai elastică. Formează-ți o rutină pe care să fii sigură că o respecți! Folosește produse de curățare potrivite tenului tău și o cremă hidratantă care să nu îți lipsească nici măcar din geantă atunci când pleci de acasă.

Citește și: Daiana Anghel, despre îngrijirea tenului matur: „Focusul trebuie să fie pe regenerare, luminozitate și elasticitate” INTERVIU EXCLUSIV

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân