Daiana Anghel, despre îngrijirea tenului matur: „Focusul trebuie să fie pe regenerare, luminozitate și elasticitate” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:
Daiana Anghel, despre îngrijirea tenului matur:

Considerată un adevărat „guru” al produselor de îngrijire facială, Daiana Anghel ne-a acordat astăzi un interviu exclusiv în care ne-a vorbit despre tenul matur, dar și despre felul în care ne putem îngriji pielea după 40 de ani. Iată ce ne-a declarat aceasta!

Daiana Anghel, despre îngrijirea tenului după vârsta de 40 de ani

CSID: Daiana, de la ce vârstă putem considera un ten ca fiind matur? Și care sunt principalele semne prin care ne dăm seama că tenul nostru se îndreaptă către maturitate?

Daiana Anghel: În general începând cu vârstă de 40 de ani un ten începe să devină matur (să prezinte semne vizibile de îmbătrânire) dar depinde mult de factorii genetici, stilul de viață și expunerea la factori de mediu (soare, condiții meteo extreme, poluare, etc).
(…) Nu sunt semne care ne anunță că tenul se îndreaptă către maturitate, în principal vârsta e semnul dar depinde de cele enumerate mai sus. Sunt persoane care încep să aibă riduri de expresie la 23 de ani, asta nu înseamnă că neapărat tenul este matur sau pot avea 50 de ani și să nu aibă riduri.
Un ten bine îngrijit, un stil de viață cât de echilibrat posibil și o bună sănătate plus evitarea expunerii la principala cauza a îmbătrânirii pielii – razele UV – vor ajuta ca tenul nostru să fie proaspăt și tânăr cât mai mult timp.

CSID: Care ar fi ritualul de îngrijire corespunzător tenului matur?

Daiana Anghel: Focusul trebuie să fie pe regenerare, luminozitate și elasticitate.
Texturile trebuie să fie adaptate tipului de ten și SPF-ul nu trebuie să lipsească indiferent de vremea de afară.
Rutina în sine depinde de produsele pe care le folosește fiecare, nu există un standard și nu aș recomanda nimănui o „rețetă” general valabilă pentru că pielea fiecăreia dintre noi prezintă o combinație unică de caracteristici.
(…) Pe lângă rutina de acasă, în cazul unui ten matur, și procedurile efectuate la dermatolog (peeling-uri, lasere, injectabile) sau tratamentele cosmetice au un aport important în îmbunătățirea aspectului. E foarte important că femeile să înțeleagă că una nu o exclude pe cealaltă și că cele mai bune rezultate vin din combinarea procedurilor profesionale cu o rutină corectă acasă. Injectabilele ca toxina botulinică tratează problema ridurilor, cosmeticele îmbunătățesc textura și aspectul pielii.

CSID: Ce produse/ serumuri putem introduce în rutina zilnică de îngrijire a unui ten matur?

Daiana Anghel: Sunt esențiale ingredientele ca retinoizii, acizii, peptidele, vitamina C și factorii de creștere. În funcție de nevoi, pot fi introduse diferite produse cu rol corector cum ar fi cele pentru pete hiperpigmentare. Rutina trebuie să fie corectă și completă: curățare, tratare, hrănire/hidratare. Serul nu ține loc de cremă, nici crema loc de ser. Sunt produse complementare, cu roluri complementare. Serurile sunt cele cu concentrații de activi ce corectează și îmbunătățesc aspectul tenului, pe când cremele sunt cele care hrănesc, hidratează, calmează și protejează tenul. Excepția aici o fac retinoizii care pot fi sub formă de ser, emulsie sau cremă.

CSID: Una din problemele cu care ne confruntăm la maturitate sunt liniile/ ridurile fine. Ce componente ar trebui să aibă o cremă care să ne ajute la hidratarea și estomparea acestora?

Daiana Anghel: O cremă nu va face mai nimic în acest sens. Dacă ne luăm o cremă și ne așteptăm la îmbunătățiri vizibile, vom fi dezamăgite. De cele mai multe ori studiile de eficacitate care ne sunt prezentate cu rezultate pozitive traduse în procente, se referă la îmbunătățiri vizibile la microscop și prea puțin vizibile cu ochiul liber. Ridurile nu se pot estompa, dacă discutăm de cele adânci sau de expresie. Pentru că acestea sunt specifice tenului matur. Se pot corectă cu ajutorul toxinei botulinice și a laserului CO2 sau a peeling-urilor mai profunde. Ridurile fine pot fi prezente și la 25 de ani dacă nu avem grijă de piele și se pot corecta cu o rutină corectă dar nu doar cu o cremă. 🙂

CSID: Cât de des ar trebui să facem o exfoliere a tenului și care sunt beneficiile pe care aceasta le aduce cu sine?

Daiana Anghel: Depinde ce folosim pentru exfolierea tenului și depinde dacă rutina noastră de seară prevede folosirea vreunui retinoid. Retinoizii accelerează regenerarea celulară ceea ce înseamnă că procesul natural de exfoliere este susținut deja. Putem completa cu o mască pe bază de acizi, cu efect de peeling, făcută o dată pe săptămână sau cu un gomaj fin, enzimatic, de două ori pe săptămână. Susținerea regenerării și exfolierea sunt cu atât mai importante pentru un ten matur deoarece discutăm de o etapă în care aspectul tern și lipsit de prospețime are mare legătură cu încetinirea procesului natural de reînnoire celulară a pielii.

Citește și: Îngrijirea tenului la 20, 30, 40, respectiv 50 de ani. Sfaturile specialistului

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân