Tratamentul cu microneedling pentru scalp: ce este și care sunt riscurile procedurii

O opțiune care te poate scăpa de căderea părului este tratamentul cu microneedling pentru scalp care, bineînțeles, trebuie practicat de un specialist.
  • Publicat:
Tratamentul cu microneedling pentru scalp: ce este și care sunt riscurile procedurii
Foto: pixabay

Cu siguranță ai încercat de-a lungul timpului numeroase șampoane și tratamente pentru părul rar, subțire sau serumuri care să combată căderea părului în exces. O opțiune care poate da rezultate în acest sens este tratamentul cu microneedling pentru scalp care, bineînțeles, trebuie practicat de un specialist. Aflăm împreună care sunt beneficiile și efectele adverse ale acestei proceduri și cum poate acest tratament să-ți redea sănătatea podoabei capilare.

Tratamentul cu microneedling pentru scalp: ce este?

Acest tratament este ideal pentru căderea părului. Cu ajutorul unui device manual, ace de mici dimensiuni sunt trecute prin zona scalpului pentru a penetra stratul de piele în care se regăsesc foliculii de păr. Acest proces stimulează circulația sangvină și producția de colagen și chiar creează micro-canale care permit pătrunderea tratamentelor pentru căderea părului, devenind astfel mai eficiente, pentru că substanțele de absorb mai repede.

Este o procedură minim-invazivă care ajută și la creșterea părului în zonele în care scalpul a suferi traume, prin îndesirea foliculilor de creștere deja existenți. Ca rezultat, părul se îndesește, este mai bogat și mai sănătos. Dacă te confrunți cu alopecie androgenică, o boală genetică prin care este favorizată căderea părului, tratamentul cu microneedling ajută la creșterea densității firelor de păr deja existente, dar nu stimulează noi folicului de creștere.

Tratamentul nu se recomandă persoanelor care nu au probleme cu cădeea părului, pentru că există șansa să fie afectați foliculii de păr, iar astfel să produci anumite schimbări asupra calității părului.

Care sunt riscurile procedurii?

Ca oricare altă procedură și aceaasta implică riscuri, iar în caul tratamentului cu microneedling pe piele se creează mici leziuni care rămân deschise și pot produce infecții. Bineînțeles, riscul de infecție este extrem de redus, iar asta datorită dimensiunii leziunilor. O problemă însă este atunci când beneficiezi de tratament la o clinică sau un spa care nu este specializat pe microneedling. Ideal este să te lași pe mâna unui specialist, un medic dermatolog și nicidecum să nu îți faci procedura acasă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân