Top 7 mituri despre acnee: tipuri, cauze, tratament și prevenție

  • Publicat:
Top 7 mituri despre acnee: tipuri, cauze, tratament și prevenție

Acneea este o afecțiune inflamatorie a pielii care provoacă pete și coșuri, în special pe față, umeri, spate, gât, piept și brațe. Punctele albe, punctele negre, coșurile, chisturile și nodulii reprezintă tipuri diferite de acnee. Mai precis, acneea este cea mai cunoscută și cea mai frecventă afecțiune a pielii, care apare de obicei la vârsta adolescenței, când glandele sebacee se activează, dar poate debuta la orice vârstă.

Iată câteva mituri comune despre acnee

Mitul nr. 1 – Ceaiurile, dietele și medicamentele despre care se spune că purifică sângele pot ajuta la eliminarea acneei și la curățarea pielii

În realitate, acneea este cauzată de o bacterie numită Propionibacterium acnes și, de asemenea, de dezechilibrul hormonal. Nu are legătură cu sângele pur sau impur.

Mitul nr. 2 – Acneea este cauzată de constipație

În realitate, nu există studii care să dovedească faptul că acneea ar fi cauzată de constipație. Deși, dacă o persoană este stresată din cauza constipației, hormonul de stres poate declanșa acneea.

Mitul nr. 3 – Persoanele cu o temperatură ridicată a corpului sunt mai predispuse la acnee

În realitate, infecțiile, febra, tulburările tiroidiene, exercițiile fizice pot crește temperatura corpului și pot provoca erupții trecătoare, dar nu acnee.

Mitul nr. 4 –  Alimentele grase și prăjite declanșează acneea

Conform cercetătorilor, alimentele cu un indice glicemic ridicat și produsele lactate declanșează acneea, dar nu a fost depistată nicio legătură între alimentele grase și acnee.

Mitul nr. 5 – Doar adolescenții suferă de acnee

În realitate, schimbările hormonale fac adolescenții să fie cei mai afectați de acnee, dar chiar și adulții suferă de această problemă. Mai mult de 50% dintre femei și 25% dintre bărbați suferă de acnee la vârsta cuprinsă între 25 – 45 de ani.

Mitul nr. 6 – Punctele negre nu înseamnă acnee

În realitate, punctele negre reprezintă un alt tip de acnee. De asemenea, coșuri este doar un termen laic pentru acnee. Acneea include chisturi, puncte negre, pustule, noduli și puncte albe.

Mitul nr. 7 – Sucul de lămâie, usturoiul și pasta de dinți pot usca coșurile

Deși, fără îndoială, sucul de lămâie și usturoiul au proprietăți antibacteriene, ambele pot provoca iritații și erupții cutanate, dezvoltând astfel o leziune excesivă, însoțită de cicatrice. Pasta de dinți poate conține bicarbonat de sodiu și diferiți compuși sintetici care pot usca ocazional un coș.

Totuși, pasta de dinți nu reprezintă un tratament pentru acnee. De fapt, problemele s-ar putea agrava dacă pielea este delicată sau afectată negativ de ingredientele din pasta de dinți. Uscând pielea, pasta de dinți poate provoca roșeață și descuamare.

Un tratament potrivit pentru acneea ușoară spre moderată este crema tratament anti-acnee formulată de REKZE Laboratoires. Crema anti-acnee REKZE a fost testată clinic și dermatologic, cu rezultate dovedite. Este o cremă eficientă deoarece conține ingrediente puternice, inclusiv acid salicilic și palmitat de retinol, care combat cel mai eficient acneea.

În general, este necesar să folosiți tratamentele timp de cel puțin două luni înainte de a observa mai multe îmbunătățiri. Asigurați-vă că înțelegeți cum să le utilizați corect, astfel încât să obțineți beneficiul maxim.

Dacă obișnuiți să vă machiați, încercați să utilizați produse care nu conțin ulei, etichetate ca fiind non-comedogene.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân