Colorarea părului, de la A la Z: tot ce trebuie să știi

Vopseaua profesională, cantitatea optimă de oxidant și tehnica specialiștilor fac diferența. Iată tot ce trebuie să știi despre colorarea părului.
  • Publicat:
Colorarea părului, de la A la Z: tot ce trebuie să știi
Foto: pexels

Uneori, din dorința de perfecțiune, ne face să sărim etape și să credem că ne pricepem la toate. Noi, femeile, ajungem deseori să ne vopsim acasa, dar obișnuim să ne vopsim acasă, însă rezultatele nu sunt ca la salon. Pentru că, nu-i așa, vopseaua profesională, cantitatea optimă de oxidant și tehnica specialiștilor fac diferența. Iată tot ce trebuie să știi despre colorarea părului.

Metalele ne afectează structura părului și colorarea

Metalele prezente în păr provin din apă şi sunt mai concentrate în vârfurile poroase ale firelor de păr. Nu sunt dăunătoare, dar când peroxidul de hidrogen le întâlneşte, se formează radicali liberi, ce pot ataca şi rupe legăturile structurii părului, provocând deteriorarea firelor de păr. Radicalii liberi pot, de asemenea, interveni în modificarea nuanței culorii.

Colorarea părului: Amoniacul e de ajutor

De multe ori alegem vopseaua fără amoniac crezând că e mai puțin nocivă pentru păr. Studiile au arătat că pentru a obține o culoare vibrantă și cu o acoperire perfectă, amoniacul aduce cele mai bune rezultate, iar structura părul nu este mai afectată decât în cazul altor substanțe care au funcția amoniacului (alcalinizator pentru a deschide cuticula), ba chiar mai puțin. Dacă produsul nu conţine amoniac, nu înseamnă că nu deteriorează firele de păr, ci doar că nu are un miros înțepător, ca în cazul amoniacului. Amoniacul este o moleculă mică de gaz. După ce acţionează asupra părului, amoniacul se evaporă rapid şi din acest motiv miroase doar o scurtă perioadă. Acest miros este dovada faptului că substanța chimică nu rămâne pe păr, ci lasă părului o strălucire vibrantă, fără a-i compromite vitalitatea.

Ne alegem culoarea după ceea ce vedem pe fotografia de pe cutia de vopsea, dar rezultatul poate să difere foarte mult pentru că e vorba de pigmenții de culoare prezenți în firul nostru de păr. La salon, specialiștii știu cum să aleagă culorile complementare care să neutralizeze acești pigmenți în timpul colorării părului și cum să combine nuanțele calde cu cele reci pentru rezultatul dorit. Nu degeaba se spune că vopsitul este o artă!

Cum obții o culoare uniformă?

Dacă părul a mai fost colorat, vopseaua se aplică numai pe rădăcini și cu 5-10 minute înaintea expirării timpului vopseaua se piaptănă pe toată lungimea. Și pentru a obține o culoare uniformă, e bine să-l perii la 2-3 minute, pentru ca vopseaua să îmbrace fiecare fir de păr.

Neutralizează oxidarea

După scurgerea timpului de acţionare, emulsionează vopseaua cu puţină apă caldă şi clătește bine. Apoi, pune puțin șampon special pentru părul colorat pentru a neutraliza reziduurile de oxidare şi pentru a stabiliza culoarea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân