Tot ce trebuie să știi despre îngrijirea pielii în timpul sarcinii

Îngrijirea pielii în timpul sarcinii este foarte importantă, mai ales în cazul în care apar afecțiuni nedorite precum acneea sau pielea uscată. În aceste condiții, orice femeie gravidă ar trebuie să se informeze cu privire la ingredientele ce ar trebui excluse din rutina ta pe tot parcursul sarcinii.
  • Publicat:
Tot ce trebuie să știi despre îngrijirea pielii în timpul sarcinii
Tot ce trebuie să știi despre îngrijirea pielii în timpul sarcinii sursa foto: shutterstock

A crește o nouă viața în interiorul corpului tău este cu totul și cu totul uimitor, dar odată cu acest proces apar o mulțime de situații care ar putea să-ți creeze disconfort. Lista acestor situații poate include și rutina de îngrijire a pielii în timpul sarcinii. Aceasta pentru că multe dintre substanțele ingerate sau aplicate pe piele pot ajunge și la bebeluș.

Pentru multe femei, sarcina este marele impuls care le face să se gândească la frumusețe. Toate femeile doresc să stea departe de orice ar putea dăuna copilului lor, dar există multă incertitudine în ceea ce privește siguranța îngrijirii pielii pentru viitoarele mame. Din păcate, nu există multe cercetări medicale efectuate în acest domeniu, deoarece riscul unui astfel de studiu realizat pe femeile însărcinate este mult prea mare. Specialiștii recomandă prudență în această etapă a vieții unei femei și în plus, recomandă trecerea la produse mai sănătoase și totodată, lipsite de toxicitate.

Pe lângă alegerea produselor care sunt 100% sigure pentru copilul în curs de dezvoltare, ar trebui să îți schimbi rutina de îngrijire a pielii, astfel încât problemele comune ale pielii legate de sarcină să fie pe cât mai puțin vizibile. Iată în ce constă rutina ideală de îngrijire a pielii în timpul sarcinii:

Ce probleme ale pielii pot apărea în timpul unei sarcini?

Din păcate, sarcina poate provoca și probleme la nivel cutanat. Adesea se vorbește despre acea strălucire pe care femeile o capătă în timpul sarcini însă, nu toate au parte de ea.

Sarcina poate cauza o mulțime de probleme nedorite pe suprafața pielii tale, cum ar fi melasma și acneea hormonală. Vestea bună este că acestea sunt temporare.

Melasma este o formă de hiperpigmentare caracterizată prin apariția unor pete maronii pe față. Este adesea legată de schimbările hormonale, dar în cele mai multe cazuri, se estompează în lunile postpartum. Există multe opțiuni topice disponibile pentru a reduce pigmentarea, și chiar pentru a o preveni, în timpul sarcinii și alăptării. Acestea includ peelinguri chimice și ingrediente topice, cum ar fi acidul kojic sau rădăcina de lemn dulce.

Vergeturile reprezintă o altă problemă și nemulțumire comună a femeilor însărcinate. Acestea apar din cauza întinderii excesive a pielii într-o perioadă relativ mică de timp.

Când te afli în primul și al doilea trimestru de sarcină, s-ar putea să te confrunți, de asemenea, cu acnee hormonală. Aceasta apare în momentul în care nivelul de androgeni este peste media normală. În plus, s-ar putea să sesizezi că pielea ta este din ce în ce mai uscată din cauza schimbărilor hormonale. Acestea pot fi niște afecțiuni temporare, dar în anumite cazuri, femeile descoperă schimbări permanente.

Ce ingrediente ar trebui să elimini din rutina de îngrijire a pielii în timpul sarcinii?

Există o mulțime de ingrediente care trebuie evitate în rutina ta de îngrijire a pielii atunci când ești însărcinată. Iată câteva dintre ingrediente pe care ar trebui să le elimini pentru a nu face rău fătului:

În plus, tratamentele profesionale sunt alte proceduri de îngrijire ale pielii ce ar trebui eliminate din rutină. Printre acestea sunt peelingurile chimice cu acid salicilic, Botoxul, tratamentele cu laser și filler injectabil.

Ce ingrediente poți folosi în timpul sarcinii?

Cel mai bun lucru pe care îl poți face în timpul sarcini este să folosești produse blânde și tratamente faciale obișnuite și lipsite de riscuri pentru sarcină. Asigură-te că folosești ingrediente pe bază de plante și că eviți tot ce ține de electroterapia cosmetică.

Rutina ideală de îngrijire a pielii în timpul sarcinii este diferită pentru fiecare femeie. Chiar dacă ai mai fost însărcinată în trecut, pielea ta poate reacționa total diferit la a doua sarcină. În acest caz, prevenția poate fi esențiale și de mare ajutor pentru majoritatea femeilor însărcinate, astfel încât riscul de acnee, piele uscată sau iritație să fie redus.

De asemenea, o exfoliere blândă este benefică de 2-3 ori pe săptămână. Exfolierea va împiedica acumularea impurităților pe suprafață pe piele și totodată, va împiedica apariția erupțiilor. De asemenea, ajută la atenuarea uscăciunii, care poate fi exacerbată de pielea moartă care nu permite produselor să pătrundă corect.

Surse: byrdie.com, verywellfamily.com, babylist.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
7 alternative ale șamponului uscat
7 alternative ale șamponului uscat
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân