Terapia cu oxigen hiperbaric, alternativa la injectiile cu toxina botulinica

Lansata cu mare valva in SUA si promovata drept secretul tineretii si frumusetii Madonnei, terapia cosmetica bazata pe oxigen hiperbaric incepe sa devina un must si in randul romancelor.
  • Publicat:
Terapia cu oxigen hiperbaric, alternativa la injectiile cu toxina botulinica
Terapia cu oxigen hiperbaric, alternativa la injectiile cu toxina botulinica

Lansata cu mare valva in SUA si promovata drept secretul tineretii si frumusetii Madonnei, terapia cosmetica bazata pe oxigen hiperbaric incepe sa devina un must si in randul romancelor. Aceasta si pentru ca reprezinta o alternativa la tratamentele mai invazive cu toxina botulinica sau acid hialuronic.

Ideea isi are originile in aplicatiile mult mai vaste si mai largi, medicale, ale camerei hiperbare, conceputa initial pentru salvarea scufundatorilor, dar care s-a extins in tratarea unor boli mult mai grave, de la scleroza in placi, ulcere varicoase pana la leziunile diabeticilor, afectiuni osoase, autism.

In cazul tratarii pielii, terapia consta in aplicarea locala a oxigenului cu presiune foarte mare pentru tratarea acneei sau afectiunilor cutanate suprainfectate. Ulterior, efectele bune au generat aplicatiile si valorificarea cosmetica.

Practic, o data cu bula de oxigen cu care este bombardat epidermul, pot patrunde adanc, in straturile mai profunde, si o serie de substante benefice precum acidul hialuronic, vitamine si antioxidanti, ba chiar Aloe Vera si atoxilina, un compus asemanator toxinei botulinice, fara a mai fi nevoie insa de ac.

Metoda poate actiona asupra ridurilor de pe fata, gat si decolteu. In plus, contribuie la eliminarea petelor de pe fata sau maini, stimuleaza regenerarea tesuturilor, prin activarea directa si indirecta a fibrelor de colagen, elastina, fibrionogen. Datorita agentilor continuti, hidrateaza si reda aspectul stralucitor al pielii. Efectele sunt relativ durabile, intrucat plasarea substantelor active profund in derm prelungeste efectele.

Senzaţia este plăcută, neexistând nici un fel de durere pe tot parcursul şedinţei. Totul durează circa 1 oră, iar apoi puteţi ieşi liniştite în lume, pentru că pielea nu are nevoie de nici o perioadă de refacere. Este perfectă!

Oxigenul, secretul vedetelor

Pentru că rezultatele sunt de-a dreptul fantastice, iar timpul de obţinere este foarte scurt comparativ cu alte tratamente, terapia pe bază de oxigen hiperbaric este apreciată în mod special de către vedetele de peste Ocean.

Înainte de o apariţie publică, acestea dau pe la cosmeticiană pentru un „retuş” rapid care să le pregătească chipul pentru machiaj şi, desigur, pentru bliţurile fotografilor.

Se spune că oxigenul baric este preferatul Madonnei care are acasă două tipuri de aparate cu care îşi administrează cu generozitate gazul şi vitaminele binefăcătoare în piele. Un fel de lifting, fără bisturiu! Pregătiţi-vă însă din punct de vedere financiar, pentru că, în Bucureşti, numai o şedinţă costă în jur de 200 de euro.

Citeste si: Pielea ta are nevoie de o gura de aer pur

 

 
 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”