Spune adio porilor dilatați cu ajutorul laserului (P)

  • Publicat:
Spune adio porilor dilatați cu ajutorul laserului (P)

Pielea este cel mai mare organ al corpului. Ea conține milioane de pori, chiar dacă majoritatea nu sunt vizibili pentru ochiul uman. Toți acești pori permit pielii să „respire”.

Deși nu reprezintă o problemă medicală, chiar și câțiva pori dilatați pot crea un aspect mai inestetic al pielii. La adolescenți și la adulții care sunt predispuși la acnee, porii deschiși se pot înfunda, transformându-se în puncte negre sau puncte albe. Îmbătrânirea pielii care pierde din colagen poate avea, de asemenea, aspectul de pori dilatați.

Un tratament pori dilatati cu ajutorul laserului ar putea ajuta la curățirea lor și la micșorarea secreției în exces de sebum.

Tratamentul pentru pori dilatati laser îi micșorează în dimensiuni, și pot chiar duce la dispariția lor.

Tratamentul porilor dilatați se face cu ajutorul laserului Harmony XL Pro care are proprietatea de a îmbunătăți calitatea pielii prin puterea fasciculului luminos.

Cauzele porilor dilatați

Cauzele porilor dilatați pot fi diverse:

  • niveluri ridicate al producției de ulei (sebum)
  • elasticitate redusă
  • genetică sau ereditate
  • reducerea producției de colagen din piele, cauzată de îmbătrânire
  • supraexpunerea la soare, s.a.

Orice tip de piele, indiferent dacă este gras, normal sau uscat, poate avea aspectul de pori dilatați. Aceștia pot conferi pielii un aspect anost, mai ales dacă sunt înfundați cu murdării, bacterii, ulei sau celulele moarte ale pielii.

Îngrijirea preventivă a pielii

Este demonstrat că nu poți scăpa de pori dilatați în condiții casnice, însă, o rutină proactivă de îngrijire a pielii orientată spre reducerea aspectului porilor dilatați presupune:

  • păstrarea unei pieli curate
  • protejarea pielii de razele nocive ale soarelui, mai ales în perioadele calde ale anului
  • o hidratare corespunzătoare și altele.

Cu toate acestea, prea mult sebum poate duce la o piele grasă, la înfundarea porilor și la apariția acneei. Genetica, modificările hormonale sau chiar stresul la fel pot crește producția de sebum.

Astfel, tratamentele cu laser pentru procedurile estetice sunt cele mai eficiente și rapide remedii existente la ora actuală, iar toate tratamentele efectuate cu laserul pentru pori dilatați sunt efectuate de un medic specializat și sunt personalizate conform cerințelor individuale ale fiecărei persoane și conform tipului de piele al acesteia.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân