Sfaturi pentru îngrijirea părului, ca să ai un păr mai bogat și mai strălucitor

Câteva sfaturi pentru îngrijirea părului ca să-ți aduci aminte că un păr sănătos și frumos este rezultatul mai multor factori importanți de care să ții seama.
  • Publicat:
Sfaturi pentru îngrijirea părului, ca să ai un păr mai bogat și mai strălucitor

Genetica este cheia unui păr sănătos, însă alimentația, poluarea și îngrijirea de zi cu zi îl mențin în cea mai bună formă a sa. Află de la specialiștii El Studio Style cum o dietă echilibrată, un ritual corect și câteva produse profesionale de îngrijire iți pot face un păr de poveste.

Consumă proteine sănătoase

O dietă echilibrată este cheia unui păr și a unui scalp sănătos. Pentru că este compus în mare parte din proteine, consumă zilnic măcar 45 de grame din următoarele produse: pește, carne slabă precum cea de curcan, vită sau pui, lactate cu un conținut scăzut de grăsime, ouă și fasole, linte sau mazăre. Acestea fac bine părului, îl ajută să fie mai strălucitor și să își păstreze acel look proaspăt pe care îl iubești atât de mult.

Nu ocoli produsele cu zinc

Știai că un deficit de zinc în organism poate genera căderea părului? Iți recomandăm să incluzi în alimentația ta și alimente bogate în zinc (carne roșie, năut, fasole, semințe de dovleac/susan, nuci și migdale, etc) și să nu lași nicio zi să treacă fară să consumi legume sau fructe și să bei suficientă apă.

Nu spăla părul în exces

Există diferite mituri despre frecvența cu care trebuie să te speli pe cap. Însă cel mai adevărat este că trebuie s-o faci atunci când acesta are nevoie. Când devine tern, nu mai strălucește și scalpul abundă în sebum. Toate acestea depind foarte mult de tipul tău de păr, de cât de des folosești produse de styling și de nivelul tău de activitate. Dacă ești o persoană energică și faci sport, este clar că pletele tale au nevoie de o curățare mai frecventă. Sau dacă ai părul foarte gras, doar dușurile zilnice te poți ajuta să iți păstrezi lookul proaspăt.

Sfaturi pentru îngrijirea părului: Folosește șamponul corect

Este destul de greu ca un șampon”pentru toate tipurile de par” să funcționeze la fel de bine pe orice podoabă capilară. Hairstylistii El Studio Style iți recomandă să alegi un produs specific nevoilor tale, care să targeteze exact ceea ce iți lipsește: strălucirea, volumul, poate vrei să scapi de mătreață pentru că ai un scalp sensibil, sau ai un păr foarte uscat și iți lipsește hidratarea, etc. Nu uita, produsele profesionale de îngrijire au un conținut mai bogat și mai de calitate de ingrediente, tocmai de aceea iți recomandăm să nu le ocolești, în plus le poți comanda și online dacă nu poți să ajungi la salonul tău.

Un păr sănătos depinde și de frecvența cu care îl tunzi

Produsele de îngrijire nepotrivite, periatul excesiv sau vopsitul cu produse prea dure pot dăuna părului tău. Tocmai de aceea este important să îl tunzi regulat, la un interval de 10-12 săptămâni, pentru a scăpa de vârfurile deteriorate. Pe lângă acest lucru, este important să ții cont și de următoarele:

  • Nu folosi ustensilele de coafat decât dacă aplici pe păr și un produs cu protecție termică. Atunci când îl usuci, ideal ar fi să pornești de la o temperatură mai mică;
  • Evită să folosești zilnic elastice sau agrafe pe care să le pui în același loc. Ele iți vor rupe părul;
  • Dacă te vopsești, cel mai bine ar fi să o faci la salon. Aici ai totul sub control, chiar și atunci când vrei să iți deschizi părul cu câteva nuanțe. În plus, ai parte și de un ritual în cadrul căruia se vor folosi exact produsele de care ai nevoie,  în cantitatea potrivită; Cere apoi stilistului cele mai potrivite sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit acasă specifice părului tău.
  • Dacă vrei să iți crească părul mai repede, masează-ți scalpul cât de des poți cu degetele sau poți apela chiar și la un dispozitiv destinat acestui lucru. Iți vei îmbunătăți circulația sangvină, ceea ce va duce la o creștere mai rapidă a părului.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”