Sănătatea unghiei: cum să o îngrijești după îndepărtarea ojei cu gel

Iată ce trebuie să faci în tot acest timp pentru a reda sănătatea unghiei. Este nevoie de 3-6 săptămâni ca patul unghial să-și revină complet.
  • Publicat:
Sănătatea unghiei: cum să o îngrijești după îndepărtarea ojei cu gel
Sănătatea unghiei: cum să o îngrijești după îndepărtarea ojei cu gel

Oja cu gel sau semipermanentă, aplicată corect de către un specialist și îndepărtată tot de experți nu vor afecta sănătatea unghiei. Dar dacă optezi să faci lucrul acesta acasă și sari peste anumiți pași esențiali, șansele ca unghiile tale să aibă de suferit sunt foarte mari. Sfatul #1? Niciodată nu decoji oja de pe unghie. Dacă observi linii sau pete albe pe unghia naturală sau chiar denivelări, este nevoie de 3-6 săptămâni ca patul unghial să-și revină complet. Iată ce trebuie să faci în tot acest timp pentru a reda sănătatea unghiei.

Sănătatea unghiei în doar câțiva pași

Taie unghiile mai des

Unghiile lungi sunt predispuse ruperii în activitățile de zi cu zi. Încearcă să le menții scurte pentru a preveni agățarea sau ruperea lor.

Optează pentru o formă rotundă

Tot pentru a preveni ruperea și agățarea lor optează pentru o formă rotundă a unghiei pentru a rămâne intacte.

Folosește un buffer

Imediat după ce ai îndepărtat oja folosește un buffer delicat cât să o nivelezi. În felul acesta eviți exfolierea unghiilor.

Hidratează-le des

Nu uita de crema pentru mâini și uleiul de cuticule. Folosește-le cât mai des posibil pentru a avea unghii sănătoase. Uleiurile sunt mai bine absorbite de patul unghial, iar cremele formează o barieră protectoare la suprafață.

Păstrează mâinile uscate

Evită să-ți expui mâinile la prea multă apă. Nu este nicio problemă dacă speli câteva vase fără mănuși, dar dacă ai vreo treabă prin casă care presupune purtarea mănușilor nu ezita să o faci.

Folosește un tratament pentru sănătatea unghiei

Ia o pauză de la aplicarea ojei și folosește, în schimb, un tratament pentru unghii de întărire.

Nu umbla la cuticule

Nu le tăia, dar dacă te deranjează le poți împinge cu un instrument special. În schimb, ai grijă să fie hidratate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân