Proceduri estetice care pot crea un aspect ciudat al feței | Dr. Anca Minca: „Prea mult poate cauza dispariția tuturor expresiilor faciale”

Proceduri estetice care pot crea un aspect ciudat al feței | Dr. Anca Minca:

Adevărul alarmant este că există o mulțime de tratamente și proceduri care ar putea cauza un chip cu aspect ciudat. Din fericire, multe dintre ele pot fi evitate prin consultarea unui medic calificat, experimentat și credibil.

Astăzi, împreună cu Dr. Anca Minca, medic specialist dermato-venerologie, vom analiza atent toate intervenţiile ce pot face face chipurile să pară ciudate, desfiinţând cele mai des întâlnite mituri care vin de pe internet sau de la doctori ce duc pacienţii într-o zonă a irealului, a periculosului, a nefirescului.

Botox în etajul inferior al feței

Numărul de unități, locația și adâncimea injectării pot face diferenta dintre un aspect odihnit, superb sau un aspect înspăimântător. Este nevoie de experiență și consecvență ale aceluiași injector pentru a urmări răspunsul dumneavoastră post-injectare.

Rezultatle proaste al injectării de toxină botulinică sunt greu de ignorat – pot face ca fața să arate ciudat și nenatural, atât  în repaus, cât și în dinamică. Plasarea defectuoasă poate duce la poziții și mișcări nenaturale ale sprâncenelor, cunoscute cel mai frecvent sub denumirea de „sprâncene Mefisto”. De asemenea, poate fi plasată prea jos pe obraz și poate atinge mușchii zâmbetului, afectând modul în care mușchii ridică colțurile gurii și provocând în acest mod un aspect ciudat al zâmbetului. Atunci când este utilizat la nivelul părții inferioare a feței, mușchii adiacenți pot fi injectați accidental, determinând mișcarea buzelor să fie asimetrică. Dacă [o neurotoxină] este plasată doar într-o zonă a mușchiului, acest lucru poate duce la o mișcare ciudată a mușchilor. Prea mult poate cauza dispariția tuturor expresiilor faciale.

Filler sub ochi

În cantități mici, substanțele de umplere cu acid hialuronic fac o treabă bună în îmbunătățirea pierderii de volum, dar odată ce pierderea de volum începe să se extindă pe întreaga zonă a ochilor, practicienii trebuie să folosească mult prea mult material de umplere pentru a reface acea regiune. Prea multă cantitate injectată și prea superficial în regiunea de sub ochi poate duce la efectul Tyndall, un efect optic cauzat de modul în care lumina se transmite printr-un lichid limpede sub un țesut subțire, emițând o decolorare albăstruie în jurul ochilor.

În plus, proprietățile fillerelor cu acid hialuronic iubitoare de apă le fac să absoarbă multă apă. Când este injectat în cantități mari, acea zonă devine foarte umflată, iar astfel edemul și efectul Tyndall, fac zona cearcanelor să arate foarte neobișnuit și nenatural. Zona de sub ochi are, de asemenea, are un drenaj limfatic slab, astfel încât supraumplerea zonei poate duce la apariția edemelor persistente, chiar si la intervale lungi de timp de la injectare.

Fillere

Dacă problema este pierderea volumului, fillerele pe întreaga suprafață a feței pot oferi o corecție eficientă— nuanța

se află în volumul și planul injectării. Acest lucru necesită cunoștințe medicale in privinta procesului de anti-aging, respectarea anatomiei și un diagnostic correct in alegerea pacientului ca si candidat ideal al procedurii. Problema apare din cauza subestimării anatomiei naturale și cum să fie corectată pentru un rezultat care duce de la „natural” la plenitudine, fără distorsiuni și disproporții. Nicio cantitate de filler nu va înlocui necesitatea de a îndepărta excesul de piele de la nivelul gâtului, maxilarului sau zona obrajilor/marionetei, doar biostimulatoarele sunt cele ce pot ajuta într-o mică masură în acest caz.

Aspectul ciudat apare atunci când pur și simplu este prea multă piele flască. Acest lucru necesită repoziționarea întregului compartiment de grasime al obrajilor și îndepărtarea pielii în exces. Al doilea motiv pentru care zona obrajilor poate arăta ciudat este pur și simplu prea mult produs în locul greșit.

Avem tendința de a obține un aspect mai plat, bidimensional, pe măsură ce îmbătrânim, pierzând atât grăsime, cât și structură osoasă. Unde este plasată substanța, cantitatea utilizată și densitatea produsului pot cauza sau exacerba problemele de greutate și nu pot reconstrui versiunea 3D corectă a noastră. Schimbarea locației de plasare a produsului și a tehnicilor poate ajuta la evitarea problemei și a aspectului ciudat și îngreunat.

Liftinguri lichide

Mulți pacienți cred că dacă plasezi mult volum în partea superioară a feței, cum ar fi în jurul obrajilor exteriori și de-a lungul regiunii pomeților, vei obține cumva un lifting volumetric al feței care poate înlocui intervenția chirurgicală.

Pentru a face asta, ar trebui să fie adăugate cantități enorme de substanță. Problema principală este că aceste produse de umplere nu dispar niciodată complet, așa că se adaugă filler peste filler de la o ședința la alta. În timp, acidul hyaluronic din fillere se transformă în colagen. Imediat ce fillerele sunt plasate, un proces inflamator încearcă să descompună acești corpi străini. Acest proces are că rezultat formarea de cicatrici, fibroză, care sunt mai mult sau mai puțin permanente.

Pare rațional să presupunem că prin injectarea de volum în obraz această modificare poate fi inversată. Într-o oarecare măsură, este adevărat, dar, și în cazul Botox, cheia este știi ce instrument trebuie să folosești și ce vrei obții. Dacă vom adăuga de fiecare dată mai multă substanță în zonă – în cele din urmă, ceva va părea deplasat, cu un aspect anormal, nefiresc.

Injecții cu silicon

Siliconul injectat în buze poate arăta inițial bine, dar pe măsură ce buzele se dezumflă odată cu vârsta și țesutul bucal se atrofiază, siliconul injectat va căpăta un aspect de nodul care devine foarte vizibil în dinamică– și chiar în repaus în unele momente. Siliconul injectat anterior va fi ulterior văzut ca o „bilă” nenatural. Îndepărtarea acestor margele de silicon poate fi periculoasă, ele neputand sa fie topite. În plus, deoarece siliconul nu se dizolvă, are o mare tendință de migrare de la mișcarea repetată a mușchilor de la nivel bucal și perioral. Este important de stiut că actul de a injecta silicon în organism este ceva foarte periculos, nu numai din cauza riscului de infecție și inflamație, ci și din cauza riscului de ocluzie vasculară și/sau tromboembolism, care poate fi ceva mortal, fiind unul dintre motivele pentru care nu mai este atat de popular precum a fost candva.

Îndepărtarea grăsimii bucale

Acest lucru este în prezent la modă peste tot. Această procedură creează o golire nenaturală a obrajilor. În timp, se va pierde oricum volum datorită dispariției grăsimii faciale, de aceea atunci când îmbătrânim, adesea trebuie să adăugăm volum înapoi la nivelul feței. O față tânără este mai rotundă și mai plină. Nu trebuie să căutăm să scăpăm de depozitele de grăsime, căci ele vor dispărea oricum datorită procesului natural de îmbătrânire, contribuind mai târziu și la o laxitate suplimentară cee ce creează complicații în armonia fetei.

Cantoplastia, procedura cunscută și sub numele de „ FOX EYE”

Cantoplastie se referă la strângerea ligamentului pleoapei inferioare. Strângerea pleoapei inferioare va duce întotdeauna la o schimbare a formei ochiului. Dacă nu este efectuată din motive de reconstrucție, cantoplastia cosmetică va schimba adesea forma ochiului într-un mod nenatural, făcând ochiul să pară mai mic conducand la o formă nenaturală. Pe langa asta, o porțiune a mușchiului orbicularis oculi este ridicată temporar. Acest lucru poate duce la paralizia mușchiului care ajută la închiderea ochiului, uscarea ochilor, infecție, ridicarea asimetrică a sprâncenelor, paralizia mușchiului care ridică sprâncenele și riscul de rănire a globului ocular.

Transfer de grăsime la pacienții tineri

Transferul de grăsime la o față tânără, pentru a da mai mult volum, este în general o idee proastă, deoarece grăsimea care este transferată este susceptibilă la modificările de greutate pe care individul le poate suferi de-a lungul anilor. De asemenea, pe măsură ce individul suferă modificări ale pielii, grăsimii, mușchilor și structurii osoase odată cu vârsta, aceste transferuri de grăsime pot duce la apariția unor „pungi” nenaturale sau noduli, în funcție de locul în care au fost injectate. Îndepărtarea lor poate fi dificilă, deoarece adesea se integrează în țesutul din jur și uneori nu pot fi excizate. Totusi, daca pacientul este selectat corespunzător, poate fi un tratament puternic și eficient.

Obsesia asupra unui anumit defect

A rămâne focusat pe o zonă a feței sau a corpului este una dintre cele mai comune probleme în aria estetica. Supratratând o zonă, nu numai că se atrage atenția asupra acesteia, ci și o atenția negativă asupra restului feței sau corpului. De exemplu, dacă se realizeaza numeroase tratamente pentru a ajuta la menținerea unui chip tânăr și fără riduri, dar se va neglija complet gâtul, vor fi evidente toate procedurile realizate.

Citește și: Rutina de skincare în sezonul rece, pentru o piele sănătoasă și hidratată | Dr. Anca Minca: „Vă recomand să schimbați cremele hidratante mai ușoare cu formule mai bogate”

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Dr. Anca Minca - Medic specialist dermato-venerologie
Mă numesc Anca Minca și sunt tânăr medic specialist dermato-venerologie. Am absolvit Universitatea de Medicină Carol Davila, București și din anul 3 de facultate am știut că aceasta este specialitatea pe care vreau să o fac. Pielea este cel mai mare organ pe care îl avem, iar importanta ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân