Rutina de skincare în sezonul rece, pentru o piele sănătoasă și hidratată | Dr. Anca Minca: „Vă recomand să schimbați cremele hidratante mai ușoare cu formule mai bogate”

Rutina de skincare în sezonul rece, pentru o piele sănătoasă și hidratată | Dr. Anca Minca:

Odată cu momentul în care temperaturile încep să scadă și umiditatea începe să fie mai redusă, pielea începe imediat să resimtă efectele. Temperaturile scăzute, vântul aspru și aerul uscat pot avea un impact negativ asupra pielii noastre, astfel că aceasta devine uscată, iritată și sensibilă.

Cu toate acestea, îngrijirea corectă și utilizarea produselor potrivite pot ajuta la menținerea unui aspect sănătos și hidratat al pielii, chiar și în cele mai reci zile. Despre toate acestea, ne vorbește însă astăzi Dr. Anca Minca, medic specialist dermato-venerologie în cadrul Loran Skin Clinique.

De ce trebuie să schimbați rutina de îngrijire a pielii în sezonul rece

Este deosebit de important să îmbunătățim ritualul nostru de îngrijire a pielii în aceste luni pentru a menține tenul sănătos și strălucitor. Nu este nevoie să vă modificați complet rutina de îngrijire a pielii. Pur și simplu adăugați câteva dintre ingredientele importante pentru a vă menține strălucirea până în primăvară!

Când umiditatea este scăzută, pielea ta va pierde multă apă în mediu, ducând la un aspect deshidratat. Prevenirea pielii uscate necesită atât umectanți, cât și emolienți pentru a atrage apa și a o bloca la nivelul pielii. Vă recomand să schimbați cremele hidratante mai ușoare cu formule mai bogate, exfolierea mai rar și folosirea unui produs de curățare calmant ca primi pași de bază în rutina de îngrijire a pielii iarna.

Sfaturi de îngrijire a pielii în sezonul rece

Pielea de pe făță este mai subțire și mai sensibilă decât cea de pe restul corpului. De asemenea, este cea mai expusă în timpul iernii, ceea ce face necesară protejarea acesteia. Iată câteva dintre cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea pielii iarna:

Pasul 1: Curățare

Începeți-vă rutina cu o curățare blândă. În timpul iernii, este important să vă asigurați că niciunul dintre produsele dumneavoastră nu vă usucă pielea (inclusiv demachiantul). Optați pentru un produs de curățare care nu conține sulfați și ftalați, deoarece deseori predispun la o deshidratare suplimentară. Încercați să utilizați o formulă cremoasă sau lăptoasă dacă aveți pielea foarte uscată și asigurați-vă că folosiți apă caldă (nu fierbinte!) atunci când vă spălați fața – apa fierbinte vă va irita și usca și mai mult pielea.

Pasul 2: Ser

Utilizați mai întâi cel mai ușor produs, cum este serul. Acest lucru va permite pielii să absoarbă produsul și să se asigure că nu există alte produse care să îi blocheze pătrunderea. Optați pentru un ser hidratant pentru a atrage apa în straturile mai profunde ale pielii (cum ar fi acidul hialuronic).

Serurile sunt produse ușoare de îngrijire a pielii care conțin o concentrație mai mare de ingrediente active (cum ar fi acidul hialuronic, acidul glicolic și vitamina C), în comparație cu cremele obișnuite de hidratare. Acestea pot ajuta la luminozitate, hidratare și oferă o varietate de beneficii, în funcție de tipurile de ser pe care le utilizați.

Pasul 3: Cremă hidratantă

După aplicarea serului, folosiți o cremă de față (cremă hidratantă). Cremele hidratante au o formulă mai groasă pentru a crea o barieră fizică care menține hidratarea și previne uscarea pielii. În plus, ajută stratul superior al pielii pentru a-l menține hidratat.

Pasul 4: Ulei de făță

Iarna este momentul ideal pentru a adăuga uleiuri în rutina ta, cu mențiunea de a fi precauți în cazul tenului acneic, unde nu se recomandă texturile uleioase pt că pot bloca suplimentar porii predispunând la formarea de noi leziuni. Puteți fie să o amestecați cu crema hidratantă (dimineața și seară), fie să o utilizați că pas final pentru un ritual de iarnă pentru piele.

Pasul 5: SPF

Dacă aceasta este rutina dvs. de îngrijire a pielii de dimineață, este important ca la final să aplicați SPF pentru a vă proteja de razele UVA și UVB. Acest lucru este important și în timpul iernii – soarele poate fi dăunător chiar și atunci când este frig!

Rutina de îngrijire a corpului pentru iarnă

Desigur, fața nu este singura parte a corpului care poate să devină uscată în lunile de iarnă. Corpul va avea nevoie și el de atenție suplimentară.

După duș, când pielea este încă umedă, fă-ți timp să aplici fie creme grase, hidratante sau uleiuri de corp. Pielea umedă va absorbi produsul mai ușor pentru rezultate îmbunătățite.

Zonele problemă: abordarea zonelor extrauscate

Uneori, o simplă cremă hidratantă pur și simplu nu va rezolva problema – este posibil să aveți nevoie de ceva mai intens și mai gras pentru a aborda acele zone care răspund mai greu (vinovații cei mai des întâlniți sunt coatele, genunchii, cuticulele etc.). Aceste zone ale pielii sunt concepute să se afle în mișcare, motiv pt care conțin mai puține glande sebacee care vă ajută să vă hidratați pielea în mod natural. Cu mai puține dintre aceste glande, pielea de aici este mai groasă și mai predispusă la uscare. Vremea rece înrăutăţeşte situaţia.

Pentru a menține aceste zone cu probleme hrănite și hidratate profund, optați pentru balsamul hidratant, cu o textură lăptoasă. Balsamurile sunt formule pentru a hrăni intens pielea. Optați pentru cele cu ingrediente naturale foarte concentrate care promovează vindecarea și calmează pielea uscată, crăpată și protejează bariera pielii.

Vremea de iarnă vă poate lăsa buzele crăpate și uscate. Acest lucru se datorează faptului că pielea de pe buze este deosebit de subțire și se poate deshidrată cu ușurință atunci când este expusă la vânt și la frig. Nu uitați să aplicați balsam de buze de câte ori ieșiți din casă pt a va menține hidratarea lor și a prevenii crăpăturile.

Acesta este ghidul nostru pas cu pas pentru a vă păstra strălucirea pe tot parcursul anului.

Citește și: 6 dintre cele mai bune sfaturi care te vor ajută să nu mai ai pielea uscată

FOTO: ENVATO

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Dr. Anca Minca - Medic specialist dermato-venerologie
Mă numesc Anca Minca și sunt tânăr medic specialist dermato-venerologie. Am absolvit Universitatea de Medicină Carol Davila, București și din anul 3 de facultate am știut că aceasta este specialitatea pe care vreau să o fac. Pielea este cel mai mare organ pe care îl avem, iar importanta ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân