6 dintre cele mai bune sfaturi care te vor ajuta să nu mai ai pielea uscată

  • Publicat:
6 dintre cele mai bune sfaturi care te vor ajuta să nu mai ai pielea uscată

Cu siguranță că și tu te-ai confruntat până acum cu pielea uscată, deshidratată sau lipsită de strălucire, în special în sezonul rece. Din acest motiv, venim cu câteva trucuri către tine, trucuri la care poți apela cu încredere, iar tenul tău îți va mulțumi!

Folosește zilnic o cremă hidratantă

Experții în îngrijire recomandă evitarea loțiunilor (îndeosebi a celor pe bazăde alcool) căci nu sunt pe atât de hidratante, ba dimpotrivă. Optează pentru cremele cu retinol, acid hialuronic, glicerină sau niaciamide. Sunt cele mai bune opțiuni pentru tenul tău.

Hidratează-ți optim și buzele

În sezonul rece, buzele noastre se pot crăpa mult mai ușor, mai ales dacă nu avem grijă să le hidratăm. Din acest considerent, atunci când aplicăm pe față o cremă hidratantă, nu ar trebui să uităm și de buze și să folosim un serum. Serumurile cu ulei de jojoba sau unt de shea sau avocado sunt mult mai eficiente.

Citește și: Spune ADIO pielii crăpate! Soluții sigure pentru deshidratarea pielii în sezonul rece

Evita apa mult prea fierbinte

Chiar dacă un duș cu apă fierbinte poate fi extrem de plăcut, în ceea ce privește tenul, apa mult prea fierbinte poate distruge bariera pielii. Ar trebui ca temperatura apei să fie una optimă (călâie, cum se spune în popor), astfel vei evita uscăciunea pielii.

Nu exagera cu măștile și exfolierea pielii

Chiar dacă ai tenul uscat, acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să îți mai exfoliezi tenul, ci doar să găsești acel produs care să fie destul de blând cu pielea ta. Și odată/săptămână e arhisuficient să îți îngrijești tenul optim, să exfoliezi pielea și să elimini celulele moarte și impuritățile.

Tratează cu atenție problemele pielii tale

Principalele cauze care ne pot afecta pielea sunt: alimentația precară, stresul, expunerea timp îndelung la soare, și etc. Toate acestea pot duce la probleme precum iritații, dermatite sau chiar acnee în cele mai multe cazuri.

Citește și: Ai pielea uscată? Aceste alimente și băuturi pot fi de vină

Dacă te știi cu pielea sensibilă, apelează la un dermatolog și la produse specifice tipului tău de ten, poate la produse cu conținut mai ridicat de retinol (un derivat al vitaminei A care te poate ajută să scapi și de hiperpigmentare).

Bea cât mai multă apă

Probabil că unul dintre cele mai ușoare și mai la îndemână lucruri pe care le poți face este să te hidratezi cât mai mult. Și cum poți face asta? Consumând cât mai multă apă! Hidratarea din interior este cea mai importantă, iar acest obicei poate îmbunătăți și aspectul pielii tale.

8 pahare/zi sunt recomandate și, desigur, evitarea sucurilor carbogazoase, cafelei sau băuturilor cu conținut de alcool, de asemenea.

Citește și: Daiana Anghel, despre îngrijirea tenului matur: „Focusul trebuie să fie pe regenerare, luminozitate și elasticitate” INTERVIU EXCLUSIV

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân