Ai pielea uscată? Aceste alimente și băuturi pot fi de vină

  • Publicat:
Ai pielea uscată? Aceste alimente și băuturi pot fi de vină

Dieta este cauza principală a problemelor de piele. Majoritatea oamenilor nu îşi dau seama că pielea se află în strânsă legătură cu sistemul digestiv. Dacă mâncăm ceva ce nu putem digera, organismul va încerca să folosească pielea în scopul detoxifierii.

Iată ce NU este bine să consumi dacă vrei să ai o piele sănătoasă, radiantă și atrăgătoare, potrivit HuffPost.

Alimente prăjite și grăsimi hidrogenate

Atunci când uleiul se încinge atingând astfel temperaturi foarte înalte, grăsimea ozidează. Iar atunci când el este folosit în nenumărate rânduri, grăsimea devine și ea mai groasă și este mai greu de eliminat din organism. Astfel, pielea ta nu va mai fi la fel de oxigenată, colagenul și elastina vor scădea și acestea, iar aspectul tău nu va mai fi atât de fresh.

Sare

Ți s-a întâmplat vreodată să te trezești cu ochii umflați? Cu pielea uscată, ternă, lipsită de strălucire? Ei bine, consumul excesiv de sare face corpul să rețină apa, ceea ce duce la uscăciune și umflare. Iar efectele sării asupra organismului devin tot mai vizibile odată cu vârstă.

Alimente cu un conţinut glicemic ridicat

Pâinea albă, pastele sau prăjiturile trebuie evitate dacă dorim un ten frumos și radiant. Alimentele cu un conținut glicemic mare pot cauza o creștere rapidă a zahărului din sânge și astfel favoriza apariția acneei, a uscăciunii și a problemelor cutanate (pe lângă kilogramele în plus).

Zahăr

Dacă alimentele cu un conținut glicemic mare duc la o piele mai uscată sau la probleme cu tenul, atunci cu siguranță că și zahărul în sine trebuie evitat pe cât posibil. Glicemia mare din sânge afeceteaza țesuturile pielii și ne lasă mai vulnerabili la riduri, de pildă.

Cafeină

Una sau două cești de cafea/zi nu vor produce prea multe daune pielii tale. Dar, o cantitate mai mare de atât, pe lângă băuturile energizante, ciocolata sau alte alimente și băuturi care conțin cofeină, pot duce la îmbătrânirea pielii înainte de vreme.

Alcool

Alcoolul este un diuretic natural. Astfel, cu cât bei mai mult, cu atât de deshidratezi mai repede. De asemenea, consumul său exagerat privează pielea de vitamine vitale şi substanţe nutritive. Decolorarea, porii extinşi, ridurile fine şi lipsa de rezistenţă sunt doar câteva dintre simptomele pielii cauzate de excesul de alcool.

Citește și: Cum să ai un ten perfect: 5 secrete de dietă

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân