Presoterapia, alternativa pentru liposucție. Cum te ajută să reduci celulita și să crești imunitatea

Aspectul de coajă de portocală și umflarea membrelor se pot rezolva cu o procedură corporală simplă și plăcută, care are la bază presoterapia.
  • Publicat:
Presoterapia, alternativa pentru liposucție. Cum te ajută să reduci celulita și să crești imunitatea
Foto: shutterstock

În afară de zile superbe de vacanță, sezonul cald aduce cu sine și câteva motive de disconfort și nemulțumire, mai ales în rândul doamnelor: umflarea membrelor și acutizarea aspectului de coajă de portocală al pielii. Ambele se pot rezolva cu o procedură corporală simplă și plăcută, care are la bază presoterapia.

Drenajul limfatic: beneficii

Limfa, lichidul purtat prin organism de cel de-al doilea sistem circulator al său, cel limfatic, are rolul nu numai de a transfera substanțele nutritive de la sânge la țesuturi, ci și de a prelua deșeurile de la acestea, în vederea eliminării lor. Iar asta se realizează prin drenaj limfatic.

Bazată chiar pe acest proces, presoterapia este o metodă de remodelare corporală având ca principal beneficiu îmbunătățirea circulației sanguine și limfatice în zona taliei, a brațelor și a picioarelor. Mai mult decât atât, presoterapia oferă o slăbire eficientă, fiind o alternativă sigură la liposucție. Corpul este remodelat, iar musculatura – redefinită într-un mod armonios.

Dar beneficiile drenajului limfatic nu se leagă numai de latura estetică, ci și de starea de sănătate a organismului: procedura stimulează circulația limfei, astfel încât procesele de refacere și apărare ale organismului devin mai eficiente, dat fiind că sistemul limfatic joacă un rol important în sistemul imunitar.

De asemenea, masajul limfatic stimulează activitatea vaselor limfatice, ușurează trecerea limfei prin locurile afectate și accelerează metabolismul din țesuturi. Nu în ultimul rând, această procedură elimină toxinele din corp, crește fermitatea și elasticitatea pielii, elimină stresul și oboseala.

Presoterapia, o procedură simplă și plăcută pentru suplețe rapidă

O asemenea procedură trebuie realizată în condiții profesioniste pentru a oferi toate aceste beneficii atât de importante pentru starea de bine a organismului. La Illuma Clinique, ședințele de presoterapie sunt asigurate cu Lymphastim, un echipament modern care funcționează pe principiul compresiei pneumatice, adică utilizează o presiune înaltă pentru activarea drenajului limfatic.

Alexandra Crâșmaru, owner al unei clinici de înfrumusețare din București, ne dă mai multe detalii: „Pentru această procedură folosim Lymphastim, un costum care îmbracă picioarele și abdomenul, conectat la un sistem de reglare. Costumul de drenaj are în interior mici compartimente independente, care se umflă cu aer în timpul ședinței și presează, pe rând, diferite părți ale corpulu ipentru a îmbunătăți circulația limfei.”

Cum decurge tratamentul?

Se recomandă ca, înainte de tratament, pielea să fie curată și uscată, fără creme, loțiuni sau machiaj. Procedura este reconfortantă și extrem de plăcută. În timpul procedurii se simte un masaj blând pe întreg corpul. Manevrele drenajului trebuie să fie extrem de blânde, deoarece limfa superioară circulă chiar sub epidermă.

Aparatul drenează limfa și sângele venos din întreg corpul. Tratamentul poate fi realizat oricând, chiar și zilnic, iar o ședință durează între 30 de minute și o oră, cu o frecvență recomandată de 2-5 ședințe pe săptămână, în funcție de gradul de celulită al pacientului și de sensibilitatea țesutului tratat.

Cui se adresează presoterapia?

Cei mai bun candidați sunt cei care își doresc să diminueze aspectul celulitei și vor o piele cu aspect ferm, persoanele care se confruntă cu retenție de apă și își simt picioarele grele și umflate, dar și cei care doresc să-și îmbunătățească sistemul natural de regenerare a organismului.

Iar rezultatele sunt notabile: celulita edematoasă este ameliorată, circumferința membrelor este redusă, senzația de picioare sau brațe grele este îndepărtată prin reducerea retenției de lichide.

Nu există restricții sau indicații speciale pentru perioada imediat următoare tratamentului, însă există contraindicații pentru efectuarea lui: insuficiența hepatica sau renală, edemul pulmonar acut, neuropatia acută, bolile cardiovasculare decompensate, durerile de cauză necunoscută în zona abdominală, graviditatea patologică, existența unei tumori, epilepsia, glaucomul sau existența unei boli infecțioase.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Arsuri solare: cum să le tratezi acasă
Arsuri solare: cum să le tratezi acasă
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân