Arsuri solare: cum să le tratezi acasă

Academia Americană de Dermatologie a întocmit o listă cu pași pe care trebuie să-i urmezi în tratarea unei arsuri solare.
  • Publicat:
Arsuri solare: cum să le tratezi acasă
Foto: shutterstock

Expunerea la soare este un real pericol pentru piele, mai ales dacă nu folosești protecție solară sau haine adecvate care să te țină la distanță de razele soarelui. Dacă te confrunți cu arsuri este foarte important să le tratezi imediat ce le sesizezi. Academia Americană de Dermatologie a întocmit o listă cu pași pe care trebuie să-i urmezi în tratarea unei arsuri solare, pentru a ameliora disconfortul.

Arsuri solare: cum le tratăm

  • Fă dușuri sau băi reci frecvente pentru a ajuta la ameliorarea durerilor. Când ieși din duș, tapotează prosopul de piele și nu-l lăsa să absoarbă toată apa. Aplică o cremă hidratantă care să intre în piele odată cu apa rămasă. Astfel eviți uscarea pielii.
  • Folosește o cremă hidratantă care conține aloe vera sau soia pentru a netezi pielea arsă. Dacă zona respectivă se simte inconfortabilă nu trata pielea cu benzocaină, de exemplu, pentru că poate irita pielea sau poate cauza o reacție alergică.
  • Ia aspirină sau ibuprofen pentru a ajuta la reducerea umflăturilor, roșeții și disconfortului.
  • Bea mai multă apă. Pielea care suferă de arsuri solare are nevoie de mai multe fluide față de restul corpului. În același timp previi deshidratarea.
  • Ai mai multă grijă de pielea afectată. Poartă haine care să te acopere și mai ales materiale de calitate și culori deschise.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”