Poţi şi tu să ai un coc perfect de balerină!

Este surprinzător cât de uşor poţi să realizezi un astfel de look. Trebuie doar să urmezi câţiva paşi simpli indicaţi de beauty director-ul InStyle Bianca Poptean.
  • Publicat:
Poţi şi tu să ai un coc perfect de balerină!

Este surprinzător cât de uşor poţi să realizezi un astfel de look. Trebuie doar să urmezi câţiva paşi simpli indicaţi de beauty director-ul InStyle Bianca Poptean.

Fie că poziţionezi cocul în creştet sau al ceafă, vei obţine un look rafinat, purtabil şi la operă, şi la birou.


De ce îmi place acest look

1. Vei arăta incredibil de şic, chiar dacă nu te-ai spălat pe cap o săptămână. Ai fire rebele? Sau ţi s-au îngrăşat rădăcinile? Piaptănă-l pe spate, pulverizează fixativ şi nimeni nu-ţi va cunoaşte micul secret „murdar“.

2. Poate fi făcut – şi, poate, mai important – desfăcut în câteva secunde. Părul tău va arăta foarte bine seara dacă l-ai avut strâns în coc de-a lungul zilei. Chiar dacă îl ai drept, atunci când îl vei desface, vei avea nişte onduleuri naturale.

3. Fie că îţi strângi părul într-un astfel de coc pentru a merge la birou sau la operă, te ajută să nu îţi mai vină şuviţele pe faţă (mai ales dacă bate puţin vântul). Şi dacă vrei să porţi un colier statement sau nişte cercei opulenţi, cocul de balerină va pune orice bijuterie în evidenţă.

ABC-UL cocului perfect

Vrei să afli cel mai simplu mod de a face un coc de balerină? Vechiul „răsuceşte şi prinde“. Da, chiar este atât de simplu: strânge părul la spate, răsuceşte până poţi face o buclă, apoi prinde-l cu multe agrafe (dacă ai părul des îţi recomand acele ace de păr în foma literei U).

Adevărata dilemă este, însă, unde îl poziţionezi? Pentru un look sofisticat, strânge părul jos, la ceafă, iar pentru unul trendy, cât mai sus, spre creştet. Şi chiar la mijoc este locul potrivit pentru un coc de balerină care îţi va pune în evidenţă pomeţii. Această poziţionare cumva ridică pleoapele şi oferă pomeţilor un lifting vizibil.

 

 

1. Pregăteşte

Orice tip de coc este mai uşor de făcut dacă părul nu este proaspăt spălat (deci va aluneca mai puţin). Pentru a oferi părului foarte curat o textură mată, pulverizează şampon uscat la rădăcini.

2. Tapează

Dacă ştii să adaugi volum te poate ajuta să-ţi creezi un coc care să ţi se potrivească formei feţei. Pentru o faţă prelungă, tapează şuviţele din părţi, apoi trage părul peste ele, înainte de a-l strânge în coc. Faţă rotundă? Adaugă puţin volum în creştet.

3. Accesorizează

Atunci când firele sunt rebele, poţi apela la un turban sau o bentiţă mai groasă. După ce ai fixat cocul cu agrafe, un astfel de accesoriu te scoate din încurcătură.


Trucul meu

Atunci când vreau ca lookul meu să fie elegant, apelez la accesorii preţioase. În locul banalelor agrafe negre, folosesc agrafe cu pietre sau diferite ornamente. Iar dacă merg la un cocktail, îmi pun în valoare cocul de balerină cu o tiara sau o cordeluţă cu pietre preţioase.

Nimic nu e nou…

Kim Novak ’58
Una dintre cele mai faimoase blonde ale lui Hitchcock, starul din Vertigo, purta cocuri perfecte, fără ca vreun fir să nu fie la locul lui.

Audrey Hepburn ’61
Acest look cu care a făcut furori în Breakfast at Tiffany’s presupunea un coc în creştetul capului înfrumuseţat cu multe accesorii preţioase.

Barbra Streisand ’72
Deşi ai putea spune că un coc strâns nu s-ar potrivi profilului ei, Şuviţele groase şi ondulate lăsate în părţi „taie“ din rotunjimea obrajilor artistei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”