Piele fără imperfecţiuni în 5 paşi!

Vremea schimbătoare îşi lasă amprenta asupra tenului tău? Frigul, umiditatea şi aerul uscat din încăperile încălzite artificial pot lăsa urme inestetice asupra chipului tău, mai ales dacă ai pielea sensibilă.
Piele fără imperfecţiuni în 5 paşi!

Vremea schimbătoare îşi lasă amprenta asupra tenului tău?

Frigul, umiditatea şi aerul uscat din încăperile încălzite artificial pot lăsa urme inestetice asupra chipului tău, mai ales dacă ai pielea sensibilă.

Însă nu te îngrijora, înarmează-te cu răbdare şi urmează cu conştiinciozitate sfaturile noastre.

Îţi veţi redobândi rapid aspectul fresh!

Trebuie doar să urmezi sfaturile de mai jos şi vei vedea că pielea ta va radia de sănătate.

Piele fără imperfecţiuni în 5 paşi

Acest fenomen este de obicei consecinţa faptului că pielea nu s-a adaptat încă la condiţiile atmosferice: frig, vânt, ninsoare. Ca să contracarezi efectele nefaste, foloseşte o cremă hidratantă, grasă, care pătrunde repede în piele, protejând-o. Poţi utiliza cu încredere şi un preparat obţinut rapid în casă, prin amestecarea unei linguriţe de unt moale, tot atâta cremă nutritivă şi o linguriţă de zeamă de lămâie.
Unge-ţi faţa, gâtul şi decolteul, pe pielea curată. Untul este foarte bogat în vitamina A, iar zeama de lămâie este o importantă sursă de vitamina C, ambele esenţiale în păstrarea sănătăţii pielii. Aplică-ţi tratamentul de fiecare dată înainte de a ieşi din casă.

  • Pentru îngrijirea buzelor…

În mod cert, buzele au de suferit în acest sezon. Vântul rece le usucă şi le face să se exfolieze, uneori atât de tare, că dă sângele. La acest proces de degradare contribuie desigur şi obiceiul unora de a le umezi des cu salivă. E vital să consumi multe lichide (în special sucuri naturale) pe tot parcursul zilei. În fiecare seară, înainte cu o jumătate de oră de a intra la duş, unge-ţi buzele cu o cremă grasă, într-un strat mai gros. Dacă răul s-a produs şi pielea buzelor s-a crăpat, tamponează-le cu o bucăţică de vată înmuiată în ulei de măsline călduţ.

Apelează la un balsam de buze, pe care îl poţi lăsa să acţioneze până la 30 de minute. Iată o reţetă naturală: topeşte la bain-marie o lingură de ceară de albine şi două linguri de ulei de măsline, apoi, când combinaţia a devenit omogenă, retrage vasul de pe foc şi adăugă o linguriţă de apă minerală şi trei picături de ulei esenţial de Geranium rosat; amestecă încontinuu, până când compoziţia se răceşte.

  • Dacă ai edeme şi pete roşii…

Folosirea în exces a produselor de îngrijire din comerţ, contactul prea des cu apă fierbinte şi săpun, peelingurile prea dure, măştile cosmetice aplicate la distanţe mici de timp extrag din piele grăsimile de protecţie şi ea reacţionează exagerat la agenţii externi: vânt, frig, uscăciune ori exces de umiditate. Foloseşte pentru curăţarea tenului săpun lichid cu adaos de cremă sau chiar lapte proaspăt, degresat, uşor încălzit.

  • Dacă ridurile se accentuează din zi în zi…

Acest fapt nedorit este urmare a incapacităţii pielii feţei de a absorbi umezeala. În timp, ţesutul se subţiază şi îşi pierde elasticitatea. Rezolvarea o constituie tot cremele, de data aceasta cele cu efect antirid. Ajută foarte mult şi să îţi „hrăneşti” faţa cu puţin ulei de măsline uşor încălzit. Masează bine, până când simţi că a intrat în piele.

  • Dacă tenul este palid şi obosit…

Renunţă la obiceiurile dăunătoare, precum fumatul, relaxează-te, dormi cel puţin 7 ore pe noapte şi mănâncă multe legume şi fructe proaspete (nu uita că frumuseţea pielii începe din farfurie!). Foloseşte săpunuri lichide cu granule sau masează faţa cu mălai amestecat cu lapte călduţ.

Aplică săptămânal măşti cosmetice: cu miere, argilă amestecată cu suc de mere, de portocale sau de lămâie. Şi uleiul de cătină poate fi de un real ajutor: întinde câteva picături direct pe piele, masează bine, până pătrunde în profunzime. În plus, va da un aspect de bronz natural pielii. Nu în ultimul rând, măcar o dată la două săptămâni, fă un peeling uşor al pielii.

Pagina 1 din 2
Cel mai nou articol Video:
Dr. Mihaela Chivu: soluții pentru bruxism
Recomandări: