Picioarele uscate: cum trebuie să le îngrijim

Știi că ai picioarele uscate atunci când le simți cum parcă zgârie așternuturile. De asemenea nu e tocmai plăcut ca aspect când porți sandale.
  • Publicat:
Picioarele uscate: cum trebuie să le îngrijim
Foto: pexels

Știi că ai picioarele uscate atunci când le simți cum parcă zgârie așternuturile. De asemenea nu e tocmai plăcut ca aspect când porți sandale, dar nu te speria, căci picioarele uscate sunt o problemă frecventă care are în spate mai multe motive pentru care apare.

Ele pot varia de la dietă sau deshidratare, până la un stil de viață mult prea activ, purtarea de încălțăminte nepotrivită sau chiar lipsa exfolierii. Nu se exclud nici afecțiunile medicale care contribuie la apariția picioarelor uscate pecum eczema, diabetul sau proasta circulație a sângelui.

Picioarele uscate: cum scapi de această problemă?

Este foarte important să avem o rutină de îngrijire pentru picioarele noastre. Ideal ar fi să le hidratăm de două ori pe zi și să le exfoliem o dată pe săptămână. În privința produselor de îngrijire, optează pentru ingrediente precum uree, pentru că ea ajută la pătrunderea în profunzime și reduce apariția celulelor moarte, menține hidratarea și previne uscarea picioarelor.

Exolierea picioarelor trebuie făcută săptămânal și să te concentrezi întotdeauna pe zonele în care pielea devine dură și se produce disconfort. Folosește o pilă pentru picioare sau tradiționala piatră ponce pentru că sunt mult mai igienice și previn contaminarea încrucișată, mai ales dacă împarți baia cu alte persoane.

Cel mai important lucru este să folosești un spray de sterilizare pentru încălțăminte, pentru că bacteriile se pot răspândi simplu și rapid. Astfel, pentru a preveni mâncărimile sau pielea uscată folosește acest spray pentru a steriliza încălțămintea înainte de a o purta.

În general, călcâiele tind să se usuce mai repede și au nevoie de atenție minuțioasă. Asigură-te că folosești un produs care să ofere extra hidratare și care să intre rapid în piele.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”