Operația minim invazivă de întinerire a chipului. Durează 45 de minute, nu doare deloc și nu lasă cicatrici

Operația minim invazivă de întinerire a chipului. Durează 45 de minute, nu doare deloc și nu lasă cicatrici
Foto: Shutterstock

Stilul de viață alert și stresant din prezent își pune amprenta asupra aspectului nostru estetic, inclusiv al pielii din jurul ochilor. Astfel, din ce în ce mai mulți pacienți, chiar și cu vârste de 30 de ani, apelează la medicii chirurgi esteticieni pentru elimina pielea lăsată din această zonă, motivând că nu vor să mai pară mereu obosiți.

Blefaroplastia superioară a devenit în prezent cea mai cerută intervenție chirurgicală minim-invazivă de întinerire, depășind de la distanță procedurile clasice, precum cea de lifting chirurgical. De vină este și stilul de viață stresant, insomnia, depresia, fumatul și faptul că stăm foarte mult în fața ecranelor de calculator, televizor sau telefon mobil.

Blefaroplastia elimină excesul de piele

„Blefaroplastia superioară este în prezent cea mai cerută intervenție chirurgicală minim invazivă de întinerire. De regulă, era aplicată până acum persoanelor la vârsta a doua sau a treia, însă observăm că există cerere din ce în ce mai mare din partea pacienților chiar și de 30 de ani. Ei vin la consultație motivând că au o privire obosită, tristă, cu pleoape lăsate și pielea din jurul ochilor care și-a pierdut din fermitate. La unii dintre ei este ereditar, însă, de multe ori, aceste efecte sunt cauzate de stilul de viață stresant cu care ne confruntăm”, declară medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Această intervenție elimină excesului de piele și grăsime de la nivelul pleoapelor, nu necesită anestezie generală și nici internare. Procedura durează aproximativ 45 de minute, se realizează doar sub anestezie locală, nu doare deloc, iar recuperarea se face în doar câteva zile, nelăsând cicatrici.

„Pentru vindecarea rapidă, eliminarea disconfortului postoperator și maximă siguranță folosim un radiocauter de ultimă generație care folosește unde radio de înaltă frecvență”, adaugă medicul chirurg estetician.

Blefaroplastia inainte si dupa
Foto: Shutterstock

Cât se mențin rezultatele blefaroplastiei

Spre deosebire de multe alte proceduri cosmetice și tratamente anti-îmbătrânire ale căror efecte sunt limitate în timp, blefaroplastia reprezintă o soluție de lungă durată. Dacă intervenția este bine realizată de un medic cu experiență, efectele se pot menține chiar și 10-15 ani.

Această procedură nu are doar beneficii estetice, ci și funcționale. Prin eliminarea excesului de piele și grăsime de la nivelul pleoapelor, câmpul vizual se îmbunătățește considerabil. De asemenea, se obține o privire mai luminoasă, odihnită și un chip vizibil întinerit.

„Pacienții capătă, după blefaroplastie, mai multă încredere în ei, iar asta se reflectă în mod pozitiv în toate aspectele vieții lor. Vorbesc despre o viață socială mai activă și chiar performanțe mai bune la locul de muncă pe fondul sporirii încrederii în propria persoană”, adaugă specialistul.

De ce apar prematur semnele îmbătrânirii

Știm că odată cu înaintarea în vârstă sau din cauze genetice, pielea din jurul ochilor își pierde din fermitate. Această problemă apare însă în prezent și la oameni tineri, de 30-35 de ani, din cauza mai multor factori la care ne expunem zilnic.

Stilul de viață foarte alert și mediul stresant în care ne desfășurăm activitatea de zi cu zi determină apariția prematură a semnelor îmbătrânirii. Este vorba în primul rând de stres, dar și de faptul că, prin prisma jobului, mulți oameni stau ore în șir cu ochii într-un ecran de calculator sau telefon.

Tot pe bază de stres apare și anxietatea, intervin și insomniile, lipsa unui somn regenerativ cauzând deteriorarea calității pielii în special din jurul ochilor.

În plus, fumatul este un obicei nociv care contribuie la îmbătrânirea prematură și la aspectul parcă mereu obosit.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iancu Morad - Medic chirurg estetician
Iancu Morad este medic chirurg estetician, fondatorul clinicilor Luxury Aesthetics. Prin experiența acumulată în ultimii 20 de ani și inovațiile realizate în domeniul esteticii, Iancu Morad a devenit unul din cele mai respectate nume din industrie. Medicul a dezvoltat inclusiv tehnici proprii de ...
citește mai mult
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân