4 avantaje ale operației estetice de corectare a pleoapelor

  • Publicat:
4 avantaje ale operației estetice de corectare a pleoapelor
Sursa foto: Shutterstock

Operația de corectare a pleoapelor este o procedură cosmetică ce ajută la eliminarea excesului de piele, grăsime și mușchi de la nivelul pleoapelor superioare și/sau inferioare, cu scopul rejuvenării zonei din jurul ochilor. Operația se mai numește blefaroplastie.

Fie că ai cearcăne, pliuri de piele, „pungi” de grăsime sau piele căzută peste ochi, blefaroplastia ar putea fi cea mai bună soluție pentru tine.

Blefaroplastia, operația estetică a pleoapelor

Operația de ridicare a pleoapelor sau blefaroplastia este o procedură cosmetică facială care poate ajută la combaterea și îmbunătățirea semnelor comune de îmbătrânire a pielii. Pe măsură ce îmbătrânim, pielea ochilor, pleoapele și chiar mușchii care susțin ochii își pot pierde elasticitatea.

La nivel estetic, operația estetică a pleoapelor poate contribui în mod considerabil la rejuvenarea pielii de pe față și poate oferi pacienților un plus de încredere care poate fi de mare folos atât pe plan personal, cât și pe cel profesional. Pacienții constată, de asemenea, că arată mai puțin obosiți.

Pe lângă un aspect îmbătrânit, pielea lăsată în zona ochilor poate duce la probleme funcționale. Viziunea periferică poate fi afectată, ceea ce înseamnă că blefaroplastia poate fi o opțiune excelentă de a restabili acuitatea vizuală, spune dr. Alin Bartolini, medic specialist în chirurgie plastică și estetică.

Intervenția se realizează prin intermediul unor mici incizii în cutele pleoapei superioare și/sau de-a lungul liniei genelor pleoapei inferioare. Apoi, se îndepărtează excesul de piele și grăsime și eventual mușchiul pentru a restabili aspectul tânăr și luminos al ochilor.

Operația de blefaroplastie durează între 30 de minute și 2 ore și în cele mai multe cazuri nu este nevoie de spitalizare dacă s-a folosit doar anestezie locală. Majoritatea pacienților se pot întoarce la muncă și la activități regulate în decurs de o săptămână sau două, iar rezultatele pot dura aproximativ 10 ani.

Motive pentru a alege operația estetică a pleoapelor

Iată câteva avantaje ale procedurii cosmetice de ridicare a pleoapelor:

Revitalizează zona ochilor

Blefaroplastia inferioară ajută la îndepărtarea așa-numitelor „pungi de sub ochi”, acele umflături inestetice care fac ochii să pară obosiți și îmbătrâniți.

Blefaroplastia superioară ajută la îndepărtarea excesului de piele și grăsime de pe pleoape pentru a pune în evidență frumusețea reală a ochilor.

Aceste proceduri te pot face să arăți mai odihnită, oferind un aspect îmbunătățit și întinerit al pielii.

Oferă mai multe oportunități pentru makeup

Ți-ar plăcea să te poți machia fără dificultăți și să îți pui în valoare frumusețea ochilor? O blefaroplastie superioară poate oferi mai multe oportunități de spațialitate pentru realizarea machiajului.

Multe femei dezvoltă în timp o tehnică specială de machiaj pentru a-și spori forma actuală a ochilor, dar poate fi descurajant faptul că nu își pot face un machiaj de tip „smokey eyes” și că nu își mai pot aplica gene false.

O blefaroplastie superioară creează o oportunitate de a da formă machiajului dorit.

Îmbunătățește trăsăturile faciale existente

Blefaroplastia superioară îndepărtează pielea căzută peste pleoape și, ca rezultat, poate oferi ochilor mai multă expresivitate.

Acest lucru înseamnă că pentru unele persoane se poate potrivi mai bine cu trăsăturile faciale existente, creând o față mai simetrică.

Întoarce timpul înapoi

Primele semne de îmbătrânire sunt vizibile mai ales în zona ochilor. Blefaroplastia de la nivelul pleoapelor superioare și inferioare poate fi o modalitate de a combate semnele de îmbătrânire și de a revitaliza ochii, reduce aspectul cearcănelor și pungilor inestetice de sub ochi și de a împrospăta și redă frumusețea ochilor. Uneori nu căutăm să ne schimbăm aspectul, ci doar să întoarcem timpul un pic înapoi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân