Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Cele mai

APLICAȚII

Calculează câte calorii poţi consuma zilnic fără să te îngraşi, află greutatea ideală, verifică în calculatorul nutrițional nutrienţii și caloriile din meniul tău sau vezi informaţiile nutriţionale din alimentele preferate.

O piele frumoasă cu masaje se întreţine

A reprezentat o adevărată modă pe vremea bunicilor şi mamelor. Apoi a fost destul de neglijat, o dată cu boom-ul tehnologiei ce a pătruns în cabinetele de medicină estetică. Acum, când am redevenit interesate de metodele cât mai naturale de recăpătare a frumuseţii, masajul facial a intrat din nou în atenţia amatoarelor de înfrumuseţare. Este adevărat însă că aparatele ultraperformante concurează cu brio cu procedurile tradiţionale.

Masajul facial se practică mai ales de către cosmeticiene, în cabinetele de estetică. Puţini maseuri corporali fac şi masaj facial, poate doar în cadrul unor anumite masaje holistice, cum ar fi shiatsu, unde sunt incluse ca zone de interes şi faţa şi craniul. Este de preferat însă ca un estetician să practice masajul facial, pentru că acesta presupune o "încălzire" eficientă a dermului, facilitând pătrunderea cu succes a diverselor concentrate şi serumuri.

Există mai multe tipuri de masaj facial, în functie de efectul vizat. Într-o formă sau alta, orice cosmeticiană apelează la tehnicile de masaj atunci când face un tratament cosmetic, pentru a ajuta pătrunderea ingredienţilor activi cât mai adânc în derm. Însă efectele vizibile, puternice, antiaging, antirid şi de lifting, ori remodelarea unei zone, eliminarea unor cearcăne voluminoase etc. apar doar în anumite condiţii, când masajul se practică regulat, de 2 ori pe săptămână, are o durată de aproximativ 20 de minute şi bineînţeles, este potenţat de diversele serumuri şi concentrate adecvate problemelor tenului respectiv.

Masajul facial reprezintă şi una dintre metodele naturale de detensionare a muşchilor feţei, dar şi a întregului organism, cu atât mai mult cu cât este completat şi de masarea zonei cervicale, a muşchilor cefei, regiunii paravertebrale, părţii superioare a omoplaţilor şi umerilor.

Astfel, se eliberează o mare parte din stresul acumulat de corpul nostru, întrucât la nivelul feţei, gâtului, decolteului, cefei se află multe zone reflexogene, extrem de bine inervate şi vascularizate. Stimularea punctelor reflexogene are un efect rapid, iar faţa îşi recapată vitalitatea şi luminozitatea, expresiile neplăcute se şterg, tenul îşi îmbunătăţeşte tonusul, dar şi calitatea texturii.

În plus, facilitează eliminarea pielii moarte, susţinând regenerarea. Masajul facial poate ţine timpul pe loc, luptând cu efectele gravitaţiei şi îmbătrânirii, contracarând expresiile întipărite pe figuri, mai ales încruntarea, şi ameliorând aspectul general al pielii, prin stimularea circulaţiei. Cearcănele sunt contracarate, precum şi staza de sub ochi, aici fiind o zonă mai puţin drenată.

Mişcările circulare din zona ochilor, dinspre colţul intern al ochilor spre tâmple, ajută la prevenirea pungilor şi retenţiei. Mai trebuie ştiut că toate mişcările se fac dinspre zona mediană înspre zonele laterale, împingând toxinele şi activând circulaţia din zonele mai puţin accesibile către circulaţia generală. Întrucât la nivelul feţei avem mulţi receptori nervoşi, masajul facial este foarte eficient şi pentru a-i transmite creierului semnale de destindere, care favorizează relaxarea per ansamblu.
 

Şi automasajul facial dă roade
 
Este destul de uşor de practicat, mai ales dacă înţelegem perfect mişcările, ordinea şi sensul lor şi reuşim să ne organizăm bine timpul astfel încât să îi facem loc în ritualul nostru zilnic de înfrumuseţare, dimineaţa sau seara, maximum 10 minute.
 
Dacă nu aveţi timp pentru întreaga şedinţă, puteţi aplica câteva "pălmuiri" extrem de uşoare, urmate de tapotări uşoare dinspre bărbie înspre linia de inserţie a părului. Spre deosebire de automasajul corporal, care este limitat la zonele la care avem acces, automasajul facial se poate practica lejer, acasă, preferabil întinse în pat pentru ca zona cervicală să nu fie în tensiune.
 
Ca bonus, dacă timpul vă mai permite să valorificaţi câteva minute, după cele 10 de automasaj, sfatul meu este să încercaţi să lăsaţi şi capul "în jos", menţinându-l 2 până la 5 minute, stând în continuare întinse pe spate, de-a curmezişul patului. Cele câteva minute de "antigravitaţie" au un efect extrem de benefic pentru circulaţia de la nivelul structurilor feţei.
 
După revenirea la orizontală, mai aşteptaţi puţin până se egalizează tensiunea arterială şi abia apoi ridicaţi-vă la verticală. Pregătirea înseamnă curăţarea tenului, curăţarea mâinilor, bineînţeles, ungerea pielii cu o cremă potrivită (frunte, obraji, bărbie, gât şi decolteu).
 
Pentru ca mişcările să fie cât mai delicate, crema trebuie să fie mai onctuoasă, dar alegeţi oricum o formulă cu care să vă înţelegeţi bine. Strângeţi părul cu o bentiţă, eliberând fruntea şi protejând părul din acea zonă, pentru că mişcările vor fi orientate către el chiar de la prima manevră. 
 
Etapele automasajului
 
Aşadar, automasajul începe de la frunte, pornind de la sprâncene spre linia scalpului, apoi din mijlocul frunţii înspre tâmple. Se face cu toate cele patru degete, care trebuie să fie întinse. Masajul pleoapelor superioare se face prin mişcări continue, uşoare, dinspre nas înspre tâmple. Se continuă cu pleoapele inferioare prin tapotări uşoare, dinspre tâmple înspre nas.

Se insistă asupra colţurilor externe ale ochilor, pentru combaterea sau estomparea ridurilor ce se constituie în "laba gâştei". Cu degetele arătătoare, se fac mişcări circulare. Nasul trebuie şi el masat, prins între două degete dinspre sprâncene în jos, înspre rădăcină. Zona dintre sprâncene trebuie masată cu cele doua degete arătătoare, în sensul destinderii ei.
 
Masajul obrajilor se face cu cele patru degete lungi dinspre linia mediană înspre pometi şi apoi înspre tâmple. Mişcările pot fi alternate- tapotări, efleurage, mişcări circulare uşoare. Şi zona superioară buzelor trebuie masată, cu mişcări ce descriu arcuri de cerc, cu degetele arătătoare deasupra fiecarei buze.

Mişcările de revenire trebuie să fie de tapotare. Pentru regiunea maxilară, se folosesc două degete- arătător şi mijlociu, mişcarea pornind de la bărbie, de-a lungul maxilarului, până la ureche. Bărbia dublă va fi masată prin loviri repezi, alternative, executate cu dosul palmelor şi degetelor.

Gâtul se masează dinspre barbie spre bază, prinzându-l între degetul mare şi celelalte degete. Încheiaţi şedinţa cu automasajul cefei, musculaturii cervicale şi a urechilor. Strecuraţi ambele palme pe lângă gât pentru a cuprinde o zonă cât mai mare şi încercaţi să destindeţi cu mişcări circulare, ample, musculatura zonei.

Cu buricele degetelor, masaţi uşor musculatura paravertebrală, de jos în sus. În final, prindeţi uşor între degete pavilioanele urechii şi masaţi-le uşor. 
 
Endermologia, ca alternativă
 
Tratamentele prin endermologie conferă o intensă stimulare celulară, iar rezultatele sunt vizibile pe o durată lungă de timp. Acţiunea mecanică unică a rolelor, realizată la suprafaţa pielii, induce un răspuns biochimic din partea ţesuturilor. Mecanotransducţia este un proces non invaziv care combate procesul de îmbătrânire a pielii, localizează depozitele de grăsime, reactivează producţia de elastină, colagen şi stimulează activitatea adipocitelor (lipoliza celulelor de grăsime).

Cele 2 role de acţiune prin vacuum formează o microcameră de lucru, iar prin acţiunea mecanică, celulele adipoase sunt "mulse" de grăsime, iar colagenul tânăr şi fibrele, în general, sunt puternic stimulate pentru menţinerea elasticităţii pielii. Intensitatea vacuumului trebuie însă, reglată în funcţie de grosimea hipodermului şi de zona vizată!

Masajul endermologic facial este un tip de masaj care foloseşte principiul ciupiturilor "a la Jacques", aceasta însemnând că se realizează pe pielea uscată, fără a folosi cremă. Ca efecte principale, masajul endermologic facial stimulează microcirculaţia sângelui, favorizând oxigenarea, dar şi drenarea toxinelor.

În plus, este eficient în ridicarea pielii lăsate, mai ales în zonele inferioare ale feţei. Prin stimularea secreţiei de colagen şi elastină, generează un efect de lifting şi volum. O altă aplicaţie o reprezintă programul antirid. Acesta poate atenua ridurile până la dispariţie, efectul depinzând, evident, de vârstă şi de problemele existente.

Întrucât masajul endermologic poate acţiona şi asupra adipocitelor, este una dintre metodele de elecţie folosite pentru refacerea conturului feţei, fiind eficient în zona bărbiei, guşei duble. De altfel, acest tip de masaj se poate insera în cadrul tratamentelor cosmetice mai complexe, acoperind atât zona feţei, cât şi pe cea a gâtului şi decolteului.

În anumite cazuri, masajul endermologic facial poate fi completat de radiofrecvenţă, pentru potenţarea efectului de lifting şi un contur mai ferm al chipului. Se recomandă 2 cure pe an, a câte 10 şedinţe (3 şedinţe pe săptămână).
 
Atenţie maximă la riscuri!
 
Deşi este tentant datorită rezultatelor vizibile şi durabile, ce persistă între cele 2 cure anuale şi te scutesc de efortul de a merge à la longue de 2-3 ori pe săptămână la cosmetică sau de a-ţi efectua automasajul zilnic, masajul endermologic facial are totuşi unele neajunsuri care trebuie ştiute.

În primul rând, sunt contraindicate tenului acneic, mai ales în faze active, şi  tenului cu rozacee, la care există riscul de a exacerba manifestările, de a extinde eventuale suprainfecţii şi de a lărgi zona de vase fragile sparte. De asemenea, trebuie ocolite zonele în care există cuperoză. Şi este util să se evite aplicarea rolelor în zonele în care au fost introduse substanţe de umplere a ridurilor, întrucât grăbesc absorbţia lor. 
 
Citeşte şi: Exfoliantul minune, fara particule abrazive

 Articol din revistă - 05.04.2012 Sursă foto: Shutterstock
Taguri: masaj, automasaj, ten
Citește pe descopera.ro
Marele EXPERIMENT de a crea o rasă superioară. TINERELE pure care au lucrat la el. ''Aveam zilnic în program...'' Marele EXPERIMENT de a crea o rasă superioară. TINERELE pure care au...
Marele MISTER al celebrului fluviu NIL care a contrariat cele mai strălucite minţi timp de sute de ani a fost în sfârşit ELUCIDAT şi este de-a dreptul fascinant Marele MISTER al celebrului fluviu NIL care a contrariat cele mai strălucite...
Săgetător Săgetător 22 noiembrie - 20 decembrie

Este o lună ideală pentru a vă răsfăţa, fie la coafăr sau cosmetică. De asemenea, o vizită prin magazine vă va ajuta să vă îmbunătăţiţi garderoba. O întâlnire neaşteptată provoacă...citește mai departe

×

Zf.ro
O companie românească este printre cele mai hot firme din tech. Au crescut peste noapte la milioane de euro O companie românească este printre cele...
Romania deţine 60% din rezerva totală...
Crăciunul nu vine cu veşti bune pentru...
BusinessMagazin.ro
Este OFICIAL: Un nou miliardar în România. Cine este şi cum şi-a făcut imperiul colosal Este OFICIAL: Un nou miliardar în România....
Cea mai periculoasă BOALĂ A SECOLULUI...
Mediafax.ro
Caz tulburător de „bullying”. O adolescentă  de 16 ani s-a sinucis pentru că nu mai suporta să fie hărţuită de două colege de şcoală Caz tulburător de „bullying”. O adolescentă...
Orban a concediat consiliera care câştiga...
Ciocolata care creşte virilitatea, o „Viagra...
Gandul.info
Multe mame nu ştiu! Medicamentul interzis copiilor sub patru ani. Este folosit pentru scăderea febrei, dar poate declanşa o maladie fatală Multe mame nu ştiu! Medicamentul interzis...
Previziunile Babei Vanga. Ce ne aşteaptă...
Nostradamus şi Baba Vanga, viziuni incredibile...
DA.ZF.ro
5 drumuri magice din România pe care poţi evada cu maşina - GALERIE FOTO 5 drumuri magice din România pe care poţi...
Cele 7 minuni ale României: locuri spectaculoase...
TOP 5 plaje sălbatice, foarte aproape de...
ProSport.ro
Imagini fierbinți cu Andreea Marin într-o revistă pentru bărbați! Nu ai mai văzut-o așa pe 'Zâna Surprizelor'! S-a văzut TOT. Era atât de senzuală Imagini fierbinți cu Andreea Marin într-o...
FOTO. Asta da lovitură: Mirela Vaida s-a...
Cum arată actrița Maria Dinulescu la 38...
ApropoTv.ro
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta acum 20 de ani ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat...
Destinaţii alternative de Crăciun care...
Jurnalistul Ion Cristoiu publică două...
Go4it.ro
S-au căsătorit după doi ani de iubire. La două săptămâni după nuntă, tânăra soţie a cerut DIVORŢUL. Motivul e incredibil. „Nu ştiu dacă e de râs sau de plâns. Altele s-ar bucura!” S-au căsătorit după doi ani de iubire....
Un politician riscă 3 ani de ÎNCHISOARE...
Fratele lui PABLO ESCOBAR a lansat un telefon...
ProMotor.ro
Aceste MAJORETE dansau în pauza unui meci. Ce se întâmplă în timp ce ele sunt pe teren a UIMIT pe toată lumea - VIDEO Aceste MAJORETE dansau în pauza unui meci....
Cei de la RAR au rămas uimiţi când au...
SKODA la testele EuroNCAP. Ce notă a primit...
Descopera.ro
Marele EXPERIMENT de a crea o rasă superioară. TINERELE pure care au lucrat la el. ''Aveam zilnic în program...'' Marele EXPERIMENT de a crea o rasă superioară....
Un URS polar cu mesajul ''T-34'' scris pe...
SF-ul a devenit realitate şi poate provoca...
ULTIMA ORĂ
Cine este omul care îl făcea să TREMURE de frică pe Mike Tyson: „Împietream când rămâneam singur cu el”

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.