Ce tip de masaj ti se potriveste?

Majoritatea oamenilor se gandesc la masaj in relatie cu durerile musculare, dar el inseamna mult mai mult decat atat.
  • Publicat:
Ce tip de masaj ti se potriveste?
Ce tip de masaj ti se potriveste?

Masajul este extrem de placut, nu-i asa? Adevarul e ca terapia prin masaj este unul dintre cele mai bune lucruri pe care ti le poti oferi. S-a dovedit ca aceasta scade tensiunea arteriala, reduce durerile musculare, imbunatateste flexibilitatea si atenueaza durerile de cap, ca sa numim doar cateva dintre puterile sale de vindecare.

Majoritatea oamenilor se gandesc la masaj in relatie cu durerile musculare, dar el inseamna mult mai mult decat atat. Creste fluxul de sange din musculatura, din tesut si din fiecare celula din corp, aducand astfel oxigen si nutrienti in zonele critice. De asemenea, stimuleaza fluxul limfatic si imbunatateste sistemul imunitar.

Poti sa alegi dintre mai multe tipuri de masaj:

Presopunctura
Aceasta tehnica veche chinezeasca presupune ca terapeutul sa-si foloseasca degetele pentru a apasa anumite puncte de pe piele pentru a elibera tensiunea musculara si pentru a promova fluxul de energie. Acupunctura si presopunctura utilizeaza aceleasi puncte, doar ca in cazul acupuncturii se folosesc ace.

Presiunea exercitata restabileste echilibrul corpului si trateaza afectiuni precum durerile de cap, crampele menstruale, constipatia.

Masajul suedez
Acesta este probabil cea mai comuna forma de masaj. Principalul sau obiectiv este relaxarea si buna circulatie a sangelui. Terapeutul aplica ulei de masaj pe piele si foloseste miscari de framantare pentru a diminua tensiunea din muschi.

Shiatsu

Shiatsu inseamna in japoneza “presiunea degetului”. Aceasta tehnica este asemanatoare presopuncturii, terapeutul folosesindu-si degetele, palma, cotul, genunchiul, uneori chiar picioarele pentru a exercita presiune in punctele de vindecare.

Prin acest masaj se deblocheaza fluxul de energie si este incurajata circulatia sangelui si drenajul limfatic. De asemenea, induce relaxarea si intareste organismul impotriva bolilor, restabilindu-i echilibrul.

Terapia folosind pietre fierbinti
In timpul acestui tratament, pietrele incalzite sunt plasate strategic pe corp, acestea dilatand vasele de sange si eliberand fluxul sangelui si al oxigenului in zonele tensionate. Caldura linistitoare poate sa atenueze si simptomele sindromului premenstrual.

Masajul folosind aromaterapia
Terapeutul foloseste uleiuri esentiale extrase din plante medicinale, flori si radacini. Acestea se folosesc in concordanta cu diferite stari fizice si se amesteca cu uleiul sau lotiunea de masaj. Rezultatul final este un masaj de relaxare adaptat la necesitatile tale individuale.

Reiki
Aceasta terapie este o metoda estica si inseamna “energie vitala universala”. Ea aduce energie vindecatoare organelor si glandelor pentru a restabili echilibrul organismului si pentru a ajuta la prevenirea bolilor.

Terapeutul isi aseaza mainile pe corp sau deasupra  pentru a realinia chakrele si pentru a dizolva substantele toxice din starea ta fizica si emotionala. In timpul terapiei Reiki poti simti un val de caldura sau o senzatie de furnicatura.

Masajul pentru sarcina
Acest masaj se concentreaza asupra nevoilor femeii insarcinate, incluzand mainile si picioarele umflate, stresul exercitat de greutatea in plus asupra articulatiilor, epuizarea si durerile de spate. Si, bineinteles, exersarea pozitiei confortabile pentru tine si bebelus.

Terapia craniosacrala
Terapia de acest gen implica sistemul craniosacral, ce se intinde de la craniu pana in partea de jos a coloanei vertebrale si care include creierul, maduva spinarii, lichidul cerebrospinal si membranele care le inconjoara.

In cadrul acestei terapii sunt imbinate tehnici de masaj, reflexoterapie, presopunctura, mobilizarea articulatiilor si remontarea scheletului (vindecarea osului). Ea poate ajuta in tratarea afectiunilor precum durerile de cap, ochi, urechi sau dureri de spate.

Tie ce tip de masaj iti place cel mai mult?

Citeste si Cum functioneaza aromoterapia?
               Vreau o minune!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân