Metoda sigură prin care poți stoarce coșurile fără a-ți lăsa cicatrici pe piele

Poate fi complicat să reziști tentației de a stoarce coșurile nedorite de pe suprafața feței tale. Însă atenție la modul cum o faci!
  • Publicat:
Metoda sigură prin care poți stoarce coșurile fără a-ți lăsa cicatrici pe piele
Metoda sigură prin care poți stoarce coșurile fără a-ți lăsa cicatrici pe piele, conform dermatologilor sursa foto: pexels

De cele mai multe ori, simți că durează o veșnicie să dispară coșurile de pe tenul tău. În timp ce majortatea experților recomandă să nu le spargi singur, dacă ești hotărât să o faci însă, mai întâi ar trebui să știi exact cum ar trebui să faci asta în siguranță pentru cele mai bune rezultate și pentru a evita repercusiunile precum apariția cicatricilor.

Specialiștii recomandă, în general, să nu fie sparte coșurile. Un coș dispare de obicei după doar câteva zile. Stoarcerea coșurilor de pe suprafața feței și nu numai, are un risc mare de sângerare, cicatrici și chiar infecție.

Deși aceste riscuri și efecte secundare nu sunt deloc neobișnuite, există câteva vești bune despre stoarcerea coșurilor. Stoarcerea acestora, atunci când este făcută în siguranță și corect, te poate ajuta de fapt să scapi de bacterii și pielea moartă. Mai mult de atât, ar putea ajuta ca o imperfecțiune să dispară mai repede.

Ești gata să înveți cum să storci corect un coș? Dacă ești hotărât să elimini singur un coș de pe piele, există câteva sfaturi pentru a face acest lucru în siguranță. Iată câteva sfaturi venite din partea experților:

Cum să storci un coș?

În primul rând, ar trebui să știi că dacă alegi să storci un coș acasă, intri într-o zonă periculoasă în care vei fi nevoit să-ți asumi repercusiunile menționate mai sus, cum ar fi cicatricile, hiperpigmentarea și eventuale infecții. Cu toate acestea, dacă dorești să știi cum se stoarce un coș în cel mai sigur mod posibil, asigură-te că urmezi sfaturile specialiștilor.

  1. Aflați care coșuri sunt sigure de stors

Coșurile despre care dermatologii susțin că sunt cele mai sigure pentru a fi stoarse sunt cele care au o un mic punct alb vizibil și plin de puroi în centru. Aceste coșuri sunt mai ușor de spart atunci când se folosește o presiune ușoară.

Coșurile roșii care sunt ferme și nu prezintă acest capăt alb nu trebuie să fie sparte. Aceste coșuri sunt mult mai adânci în piele, iar stoarcerea lor implică un risc mult mai mare pentru efecte secundare, cum ar fi cicatrici și hiperpigmentare.

Dermatologii avertizează, de asemenea, împotriva stoarcerii oricărui coș dn jurul nasului și obrajilor, deoarece apariția coșurilor în această zonă implică riscul de tromboză a sinusurilor cavernoase, un efect secundar rar, dar foarte periculos, care poate provoca orbire și chiar moarte.

  1. Folosește mișcări delicate

Presiunea ușoară este esențială atunci când spargi un coș pentru a evita cicatricile și hiperpigmentarea. Dermatologii sugerează să folosiți două tampoane de vată pentru a stoarce ușor coșul din fiecare parte, până când începi să vezi cum iese puroiul alb. Evită să spargi coșurile până la capăt. Tot ce ar trebui să faci este să scapi de acest puroi și nimic altceva, așa că dacă vezi sânge ieșind, ai mers prea departe.

  1. Menține totul curat

Alături de presiunea ușoară, lucrează cu degete și instrumente curate și igienizate. În timp ce specialiștii nu sugerează utilizarea alcoolului după spargerea coșurilor, aceștia sunt de părere că este perfect în regulă să îl utilizați înainte de a sparge un coș pentru a curăța ușor zona și a evita introducerea bacteriilor în piele.

  1. După proces, îngrijește corespunzător zona

De fiecare dată când îți apare un coș, creezi o rană deschisă, iar când creezi o rană, ai nevoie ca rana să se vindece în mod corespunzător. Aici îngrijirea ulterioară joacă un rol important.

Aplicarea oricărui fel de ingredient activ, cum ar fi peroxidul de benzoil, acidul salicilic sau retinoid, este o idee nepotrivită, deoarece aceste ingrediente vor provoca iritații majore, roșeață și vor crește riscul de hiperpigmentare. Poți relua utilizarea acestor ingrediente după ce coșul s-a vindecat. În schimb, dermatologii recomandă folosirea de plasturi hidrocoloizi sau plasturi de coșuri, pentru a preveni pătrunderea bacteriilor în piele, pentru a ajuta petele să se vindece mai repede și pentru a minimiza riscul de cicatrici și hiperpigmentare.

Metode alternative de a stoarce un coș

Doriți să îți cureți pielea, dar nu dorești să îți asumi riscurile de a sparge un coș? Există multe modalități de a scăpa de acnee fără a-ți stoarce toate coșurile de pe față. La urma urmei, dacă nu vrei să storci un coș, cel mai bun lucru de făcut este să nu o faci. Încearcă, în schimb, câteva dintre următoarele modalități aprobate de dermatologi de a elimina aceste imperfecțiuni:

  1. Fă-ți o programare la un specialist

O vizită la dermatolog este adesea cea mai înțeleaptă alegere atunci când ai de-a face cu acneea. Dacă un dermatolog optează pentru a-ți extrage sau a stoarce un coș de pe față, acesta va folosi instrumente sterile și delicate. Dermatologul poate, de asemenea să injecteze un steroid ușor în coșuri pentru a ajuta la vindecarea lor mai rapidă.

Aceste metode profesionale sunt alternative sunt mult mai sigure, având în vedere riscurile și efectele secundare care sunt posibile atunci când se stoarce un coș acasă, de bună voie. De asemenea, un dermatolog poate lucra cu tine pentru a îți optimiza regimul de îngrijire a pielii și pentru a îți oferi diferite metode de tratament care sunt cele mai potrivite pentru tenul tău.

  1. Încearcă un tratament coșurilor

Ia în considerare alegerea gelului de peroxid de benzoil fără prescripție medicală pentru a fi folosit ca tratament împotriva coșurilor. Acest medicament pentru combaterea acneei este folosit de mulți ani cu mare succes. Ate’nție însă: medicamentul poate irita pielea în anumite situații, în funcție de tipul de ten. Pe lângă peroxidul de benzoil și alte tratamente pentru pete, cum ar fi acidul glicolic, care pot ajuta la minimizarea erupțiilor, dermatologii recomandă, de asemenea, să încerci o cremă cu hidrocortizon 1%, deoarece proprietățile antiinflamatorii pot ajuta coșurile să se micșoreze.

  1. Folosește comprese cu apă rece sau caldă

Unele tipuri de acnee, cum ar fi acneea chistică, pot fi destul de dureroase, așa că o pungă de gheață poate fi de mare ajutor în calmarea durerii. Alternativ, dacă ai un coș foarte mare care începe să erupă, o compresă caldă poate fi de ajutor.

Surse: msn.com, prevention.com, insider.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”