Măștile cu albuș de ou pentru ten: sigure sau nu?

Pe lângă clasicele ingrediente folosite, precum cafeaua, avocado sau mierea, de data aceasta vorbim despre albușul de ou și măștile cu albuș de ou. Sunt ele benefice pentru piele sau nu?
  • Publicat:
Măștile cu albuș de ou pentru ten: sigure sau nu?
Foto: pexels

Remediile naturale pentru îngrijirea pielii nu sunt o noutate, cum de altfel nu este o noutate că multe dintre alimentele pe care le găsim în bucătărie sunt folosite pentru măști de față, piele sau păr. Pe lângă clasicele ingrediente folosite, precum cafeaua, avocado sau mierea, de data aceasta vorbim despre albușul de ou și măștile cu albuș de ou. Sunt ele benefice pentru piele sau nu?

În primul rând, albușul de ou este format din apă, lizozim și aproape 10% proteine. Unul dintre puternicele beneficii pe care îl poate avea asupra piele este hidratarea intensă, iar asta pentru că funcționează ca humectant. Pe lângă asta, albușul de ou ajută și la reducerea erupțiilor datorită prezenței lizozimului care este antiseptic și împiedică bacteriile care produc acneea să pătrundă în corp.

Măștile cu albuș de ou: cât de sigure sunt pentru ten?

Atunci când aplici albușul de ou pe față în proximitate ochilor, nasului și gurii te gândești instant la salmonella, o bacterie nu tocmai prietenoasă cu organismul nostru. Dacă aplici o astfel de mască pe ten, asigură-te că ingredientele folosite sunt sigure. Un alt aspect pe care trebuie să-l ai în vedere este potențialul risc de a avea o reacție alergică. În general, orice ingredient nou pe care-l folosești este bine să faci un test înainte, aplicând o cantitate mică pe bărbie sau în spatele urechii, să aștepți 10-15 minute și să fii atentă dacă observi ca simptome roșeață, mâncărime sau inflamații.

Mască cu albuș făcută acasă

Ingrediente:

  • un ou mare
  • 1/4 linguriță miere
  • 1/4 linguriță avocado
  • 1/4 linguriță iaurt

Mod de preparare: Amestecă mierea, avocado și iaurtul până obții o compoziție omogenă. Sparge oul și separă albușul de gălbenuș. Bate albușul spumă, apoi adaugă peste amestecul de miere, avocado și iaurt până se obține masca. Aplic-o pe tenul curat și las-o să acționeze 10-15 minute, apoi clătește cu apă călduță.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân