Măști homemade pentru orice problemă a tenului

Măștile realizate acasă sunt o variantă mai simplă și accesibilă. TOP măști homemade pentru orice problemă a tenului.
  • Publicat:
Măști homemade pentru orice problemă a tenului
Foto: shutterstock

Orice femeie este preocupată de îngrijirea pielii, de produse cosmetice și tratamente faciale, dar nu toate sunt prietenoase cu tenul sau bugetul nostru și astfel luăm în calcul că există varianta remediilor naturale. Măștile realizate acasă sunt o variantă mai simplă, în care se folosesc ingrediente care deja se regăsesc în bucătăria noastră și care pot face minuni asupra pielii. TOP măști homemade pentru orice problemă a tenului.

Măști homemade pentru orice problemă a tenului

Măști pentru ten sensibil

Potrivit International Journal of Cosmetic Scienc, tenul devine sensibil atunci când se confruntă cu o reacție la factorii de mediu. În general, substanțele care nu sunt în mod normal clasate ca fiind iritanți, oferă un răspuns anormal al pielii. Aceștia sunt diferiți de la o persoană la alta. În plus, sensibilitatea pielii poate apărea la orice vârstă, chiar dacă ai tenul predispus sau nu.

Una dintre măștile potrivite pentru pielea sensibilă este masca cu ovăz, pentru că exfoliază blând pielea și o hidratează. Citește aici beneficiile pe care le are asupra tenului sensibil și cum se prepară.

Măști pentru ten cu acnee

Porii blocați de excesul de sebum și celule moarte duc la apariția acneei. Două variante ideale pentru combaterea lor sunt masca de față cu miere și aspirină și masca de față cu argilă. Citește aici beneficiile celor două măști și ingredientele de care ai nevoie pentru a le realiza.

Un alt ingredient care ajută la ameliorarea acneei este bicarbonatul de sodiu, iar asta pentru că are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene. Câtă vreme este folosit corect, acesta poate reprezenta un atuu în rutina de îngrijire. Citește aici cum să realizezi masca pentru față cu bicarbonat.

Măști pentru ten uscat

Pielea uscată aduce numeroase probleme, mai ales estetice, pentru că ne poate ruina complet machiajul. Există câteva motive pentru care tenul se usucă, iar printre acestea se numără factorii de mediu, apa dură, fierbinte, factorii genetici, spălatul în exces, expunerea la agenți iritanți și afecțiuni medicale precum hipotiroidism sau diabet. Citește aici care sunt cele mai potrivite măști pentru tenul uscat și care sunt ingredientele de care ai nevoie.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân