Mască pentru păr cu ulei de cocos: cum acţionează şi ce reţete să aplici

Măştile homemade pentru păr sunt favoritele noastre, iar masca cu ulei de cocos vine la pachet cu numeroase beneficii.
  • Publicat:
Mască pentru păr cu ulei de cocos: cum acţionează şi ce reţete să aplici
FOTO: 123rf.com / Mască pentru păr cu ulei de cocos: cum acţionează şi ce reţete să aplici

Uleiul de cocos şi-a câştigat popularitatea datorită beneficiilor pe care le are în privinţa sănătăţii generale, a creierului, îmbunătăţirii nivelului de colesterol, dar şi pentru efectele pe care le are pentru piele, fie de hrănire, fie de curăţare, deoarece multe femei îl folosesc pe post de demachiant. În ciuda structurii sale chimice unice, uleiul de cocos este ideal chiar şi pentru firul de păr, iar cel mai bun mod de a-l folosi este ca mască pentru păr.

Cum acţionează uleiul de cocos asupra părului?

Firul de păr este supus tratamentelor chimice, produselor de styling, dar şi a expunerii la factorii de mediu, iar astfel devine fragil şi, în timp, se deteriorează. Din fericire există numeroase modalităţi prin care putem avea grijă de părul nostru, iar cercetările arată că uleiul de cocos are proprietăţi care ajută la menţinerea sănătăţii părului. Acelaşi efect îl au şi măştile pentru păr, care îmbunătăţesc aspectul firului de păr. Aşa cum o mască pentru faţă menţin sănătatea şi aspectul pielii, în aceeaşi manieră acţionează şi uleiul de cocos.

Reduce pierderea proteinei. Firul de păr înseamnă proteină, iar aceasta este alcătuită din trei straturi. Vopsirea, uscarea şi stilizarea firului de păr, dar şi alte tratamente pot cauza pierderea proteinei care alcătuieşte cortexul, cel mai gros strat al firului de păr. Un studiu din 2017 confirmă că uleiul de cocos reduce pierderea proteinei.

Penetrează firul de păr. Uleiul de cocos are o greutate moleculară foarte mică, ceea ce face să fie absorbit cu uşurinţă de firul de păr comparativ cu alte tipuri de uleiuri.

Hidratează. Pentru că penetrează firul de păr, totodată îl menţine hidratat, iar astfel părul uscat nu mai reprezintă o problemă.

Mască pentru păr cu ulei de cocos: cum să o prepari

Poţi realiza o mască simplă pentru păr cu doar două linguriţe de ulei de cocos topit. Pentru rezultate vizibile, încearcă să foloseşti un produs organic, nerafinat. Protejează-ţi hainele folosind un prosop în jurul gâtului. De asemenea, poţi aplica masca atunci când eşti în duş.

Instrucţiuni:

Pentru început, foloseşte un recipient tip spray pentru a uda părul, apoi aplică uleiul de cocos călduţ pe toată lungimea părului. Pentru a te asigura că produsul ajunge pe tot părul, secţionează-l cu ajutorul clamelor pentru păr. În acest fel îl vei ţine şi departe de faţă şi ochi. Aplică o cantitate mai mare de ulei de cocos pe secţiunile mai mult deteriorate, în special pe vârfuri şi mai puţin acolo unde firul de păr este sănătos (scalpul). După ce ai aplicat produsul pe tot părul, acoperă-l cu o cască pentru păr şi lasă masca să acţioneze timp de 1-2 ore. Pentru hidratare intensă poţi lăsa masca să acţioneze peste noapte. Clăteşte cu apă călduţă şi spală părul ca-n mod obişnuit.

Mască pentru păr cu ulei de cocos şi miere

Ingrediente:

  • 1 linguriţă de miere organică
  • 1 linguriţă de ulei de cocos organic

Instrucţiuni:

Adaugă mierea şi uleiul de cocos într-un ibric pentru a încălzi şi amesteca compoziţia. Amestecă până când ingredientele se mixează, apoi lasă compoziţia să se răcească, să fie călduţă. Foloseşte un recipient tip spray, udă părul şi aplică compoziţia pe păr. Lasă masca să acţioneze timp de 40 de minute, apoi clăteşte cu apă călduţă şi spală părul.

Mască pentru păr cu ulei de cocos şi ou

Ingrediente:

  • 2 linguriţe de ulei de cocos organic
  • 1 ou bătut

Instrucţiuni:

Combină ingredientele într-un bol. Încălzeşte uleiul de cocos înainte, apoi amestecă-le. Foloseşte un recipient tip spray pentru a uda părul, apoi aplică produsul pe toată lungimea părului. Lasă masca să acţioneze timp de 15-20 de minute, apoi clăteşte cu apă călduţă. Şamponează.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”