Sofia Vergara, împachetări cu ulei de cocos pentru o piele strălucitoare. Riscuri la care se expune

Sofia Vergara a dezvăluit unul dintre secretele sale de frumuseţe, nelipsit din rutina sa. Cum funcţionează şi cât de benefic este?
  • Publicat:
Sofia Vergara, împachetări cu ulei de cocos pentru o piele strălucitoare. Riscuri la care se expune
FOTO: Hepta

Sofia Vergara este una dintre cele mai îndrăgite actriţe de la Hollywood. Apreciată atât pentru talentul său actoricesc, cât şi pentru frumuseţea şi corpul pe care-l are la vârsta de 46 de ani, vedeta a devăluit într-un interviu pentru US Weekly câteva dintre secretele sale de frumuseţe, care o ajută să aibă o piele strălucitoare şi sănătoasă. În rutina sa de îngrijire, nelipsite sunt împachetările cu ulei de cocos. Mai exact, frumoasa actriţă foloseşte uleiul de cocos atât pe păr şi faţă, cât şi pe întregul corp, iar mai apoi se împachetează cu folie de plastic. Bineînţeles, când soţul ei, Joe Manganiello, nu este acasă.

”Când am timp, îmi fac acasă măşti şi aplic uleiul de cocos pe toată lungimea părului”, mărturiseşte actriţa. ”Când Joe nu este acasă, dorm înfăşurată în folie de plastic şi cu ulei de cocos aplicat peste tot. Iubesc produsele de îngrijire”, explică Sofia.

Împachetările homemade datează încă din antichitate, fiind practicate de greci, romani şi chiar egipteni (aparent, Cleopatra era fan împachetărilor corpului). Se prespupune că aceste împachetări ajută la vindecarea şi detoxifierea corpului, inclusiv la îndepărtarea excesului de grăsime şi fluide din ţesut, subţierea şi tonifierea pielii, dar şi hidratarea şi netezirea ei.

La rândul său, uleiul de cocos face furori printre celebrităţi şi beauty influenceri, iar asta datorită multiplelor sale beneficii. Poate fi folosit şi în îndepărtarea machiajului, pentru hidratarea tenului, ca mască pentru păr şi chiar ca scrub pentru buze.

Împachetări cu ulei de cocos: cum funcţionează

În urma împachetărilor, corpul transpiră şi astfel se elimină toxinele. În general, o mască sau un produs aplicat pe piele, în special pe abdomen, ajută la obţinerea unui rezultat mai bun. Următorul pas este acela de a aplica folia de plastic pentru a acoperi suprafaţa dorită. Printre beneficiile acestei practici se numără prezenţa antioxidanţilor, hidratarea intensă a pielii, dar şi exfolierea sa. De exemplu, uleiul de cocos este un antibacterian natural şi antifungic, care penetrează pielea mult mai bine faţă de multe alte uleiuri. În privinţa scăderii în greutate, aceste beneficii sunt temporare, fiind vorba de eliminarea apei de corp. Dacă foloseşti această metodă în timpul antrenamentelor, rezultatele pot fi satisfăcătoare, mai ales că vorbim de o creştere a temperaturii în corp şi a ratei metabolismului. Aşa cum am menţionat, rezultatele nu sunt pe termen lung, iar sigurul lucru schimbat la corpul tău va fi legat de o hidratare intensă şi exfoliere şi, de ce nu, reducerea celulitei.

Împachetări cu ulei de cocos: riscuri

Chiar dacă vorbim de prezenţa uleiului de cocos, în ciuda beneficiilor sale, această deshidratare pe care o va avea asupra corpului poate duce la înrăutăţirea aspectului pielii. În plus, pot apărea stări de ameţeală, slăbire şi confuzie, dar să nu uităm că, la nivelul pielii, aceasta se poate confrunta şi cu prezenţa acneei, creându-se astfel un mediu ideal pentru adăpostirea infecţiilor bacteriene şi fungice, în special dacă acest truc de îngrijire este practicat frecvent, asta pentru că porii de deschid foarte uşor.

Să nu uităm de faptul că folia de plastic nu este tocmai un material natural, iar expunerea repetitivă la PVC duce la introducerea moleculelor toxice în piele. Nu este indicată folosirea acestei metode în cazul femeilor însărcinate sau a celor care alăptează şi nici în cazul persoanelor care suferă de boli de rinichi.

Exerciţiile fizice şi dietele rămân în continuare cele mai sănătoase modalităţi de a scăpa de kilogramele în plus şi de a scăpa de grăsimea de pe abdomen.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”