Mască cu ou pentru redarea fermității pielii. Cum să obții efectul de „piele de bebeluș”, acasă

Vrei să pari mai tânără și cu un ten de bebeluș? Încearcă această mască cu ou.
  • Publicat:
Mască cu ou pentru redarea fermității pielii. Cum să obții efectul de „piele de bebeluș”, acasă
Mască cu ou pentru redarea fermității pielii. Cum să obții efectul de „piele de bebeluș”, acasă

Una dintre cele mai bune modalități prin care poți reda fermitatea pielii este cu ajutorul unei măști cu ou. Ouăle sunt bogate în proteine și pot oferi pielii multe beneficii. Așadar, vrei să pari mai tânără și cu un ten de bebeluș? Încearcă această mască cu ou.

Mască cu ou: ingrediente necesare și mod de preparare

Pentru această mască ai nevoie de:

  • 1 ou
  • 1 linguriță de suc de lămâie (opțional, pentru ten gras)
  • 1 linguriță de miere (opțional, pentru mai multă hidratare)

Mod de preparare:

Sparge oul și separă albușul de gălbenuș. Pentru această mască cu ou va fi nevoie să folosești doar albușul pe care îl vei amesteca alături de o linguriță de zeamă de lămâie, dacă ai tenul gras. Sucul de lămâie ajută la controlul sebumului în exces și are proprietăți astringente.

Dacă ai tenul uscat sau vrei mai multă hidratare, optează pentru o linguriță de miere. Mierea este un umectant natural și ajută la hidratarea pielii.

Amestecă ingredientele până obții o compoziție omogenă. Înainte de a aplica masca, curăță tenul cu ajutorul unui cleanser delicat și usucă-l cu un prosop.

Aplică masca într-un strat subțire folosind degetele sau o pensulă și evită zona ochilor și a gurii pentru că acestea pot fi zone destul de sensibile și poate apărea disconfortul.

Lasă masca să se usuce complet, timp de 15-20 de minute, apoi clătește cu apă călduță. Nu agresa pielea în timpul clătirii! După ce ai îndepărtat masca, șterge tenul cu un prosop, apoi aplică pe ten crema favorită pentru extra hidratare.

Pentru a te bucura de cele mai bune rezultate folosește masca o dată sau de două ori pe săptămână și, întotdeauna fă un test pe piele pentru a te asigura că nu te confrunți cu vreo reacție alergică. Consistența este cheia și în această situație dacă vrei să vezi beneficii pe termen lung.

Foto: envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”