Albește-ți dinții cu un ingredient simplu pe care îl ai în bucătărie

  • Publicat:
Albește-ți dinții cu un ingredient simplu pe care îl ai în bucătărie

Oil pulling-ul este un remediu popular indian, despre care se pretinde că împrospătează respirația și îmbunătățește considerabil sănătatea orală. 

Pentru acest lucru, uleiul de nuca de cocos este cel mai indicat. Produsul are o concentraţie mare de grăsimi săturate, care nu provoacă creşterea nivelului de colesterol rău. Dimpotrivă, organismul le metabolizează mai bine.

Clătirile cu ulei de cocos pentru dinți

„Când ții uleiul în gură, el atrage bacteriile și le dizolvă, astfel că, atunci când îl scuipi, scapi și de toxine și bacterii. Asta poate ajută dacă ai probleme dentare sau gingivale, și, în plus, uleiul de cocos oferă o respirație plăcut mirositoare și îți albește dinții”, spune Sophie Thompson, autoarea cărții Skin Food: Natural Skin and Hair Care Treatments.

În mod normal, tehnica „oil pulling” însemna să îți clăteșți gură cu ulei preț de 20 de minute, însă experții au descoperit o metodă ingenioasă care să-ți facă viață mai ușoară: să-l folosești sub formă de cuburi de gheață.

Ingrediente:

  • 460 g de ulei de cocos solid sau 500 ml de ulei de cocos lichid
  • opțional: 20 de picături de ulei esențial de mentă
  • formă pentru cuburi de gheață

Cum le pregătești:

Dacă uleiul este solid, încălzește-l la o temperatură medie. Lasă-l să se răcească pentru 10-15 minute și adaugă uleiul de mentă, dacă dorești.

Apoi toarnă-l în formă de cuburi de gheață și bagă-l la congelator 1-2 ore până se solidifica. Taie cuburile obținute pe jumătate și lasă-le la congelator că să le poți folosi ulterior.

Cum procedezi:

Pune, pur și simplu, cubul în gură și începi să îl plimbi prin mișcări circulare. Specialișții recomandă, de fapt, să ții uleiul de cocos în gură timp de 20 de minute pentru efecte cu adevărat spectaculoase – vezi dacă în timp poți ajunge la performanță asta. Ai răbdare cu tine. 🙂

Ocupă-te cu altceva în tot acest timp, astfel încât să-ți distragi atenția: fă un duș, citește ceva, gătește, etc.

Citește și: Cum îţi poţi albi dinţii cu ulei

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc